– Sådana här kollektiva parklekar med fritidsaktiviteter bygger på insikten att jag som inte har små barn förstår att det blir bättre för barn, föräldrar och samhälle om vi bygger ut en bättre förskola och barnomsorg.
– Och att jag förstår att jag som sjuk har rätt att möta en frisk människa med insikten om att dennes frihet inte är hotad, för att jag som är sjuk slipper leva i fattigdom.

Juholt pekade på att den borgerliga regeringen drivit oss mot ett alltmer individualiserat och egoistiskt samhälle som ställer människor mot varandra.  De vill förvandla oss till kunder istället för medmänniskor.
– Vi motsätter oss detta och det är synnerligen modernt!
Han angrep också de privata vårdföretagen och skolorna för att investera vinsterna i skatteparadis istället för att de ska gå tillbaka till vården.

Juholt talade också om de unga, och den stora bristen på bostäder. Om behovet av att bygga ut tunnelbanan i Stockholm.
Han lovade också lika skatt för pensionärer och löntagare, för pension är inget annat än ”uppskjuten lön” som vi avstått i löneförhandlingar. Detta kommer (S) att lägga förslag om i höstens budget. Höjda ersättningar i a-kassa och sjukförsäkring, avskaffad barnfattigdom. Alla ungdomar ska få sommarjobb i tre veckor med avtalsenlig lön, lovade han.

Tågen ska gå i tid och elmarknaden regleras.
– Vi måste ha en idé om ett sammanhållet land, sa Håkan Juholt.

Juholt sommartalade i parklek.