PÅ JOBBET

Från sambal till gräddtårtor

2011-06-21
Från 40 grader plus till 40 grader minus. Så beskrev en av flyktingarna på boendet i Arjeplog sin resa för Lemek Edorsson. Här, bland minusgraderna, jobbar Lemek som hushållare.
Läs mer

REPORTAGE

På Tubberödshus lever man hela livet

2011-06-22
På äldreboendet Tubberödshus är det de boendes behov som styr. Sedan ett år tillbaka drivs verksamheten av undersköterskorna.
— I dag är det här är ett hem, inte en arbetsplats. Vi har ändrat sättet att tänka, säger undersköterskan Kajsa Kristensson.
Läs mer

LIV & HÄLSA

Så fick vi in rätt mat och motion i vardagen!

2011-06-21
Ät fel, träna noll och du blir trött. Som Johan, Halima och Emelie.
Efter 12 veckors KomiForm lyser de nu av pigghet och glädje. Tack vare coachen Beatrice Ahlperby, vilja, planering och fokusering!
Läs mer

KULTUR

Studiecirkeln som aldrig tar slut

2011-06-20
För 30 år sen gick han med i en studiecirkel, som pågår än …
KA träffade deltagarna som aldrig vill sluta.
Läs mer

Verandapappor och ångest-Filifjonkor

2011-06-20
Vem behöver självhjälpsböcker när man kan ta sig till Mumindalen, och komma därifrån med ett positivare tänk? Tove Jansson lärde mig att omfamna livets katastrofer.
Läs mer

KOLUMN: BJÖRN ELMBRANT

Slutet på vår modell?

2011-06-20
När den brittiske premiärministern Neville Chamberlain i slutet av 30-talet ville lugna sina landsmän att Hitler inte var så farlig, trots att han ockuperat Sudetenland, sa han att det var ”ett gräl i ett land långt bort mellan folk som vi inte vet någonting om”.
Det var kanske inte orimligt för britter att tänka så. De levde ju på en ö och hade en överdriven uppfattning om sin egen storhet.
Läs mer

DEBATT

Rättvisa från höger: att behålla allt själv

2011-06-21
De kommer aldrig att vilja minska klyftorna i samhället. Moderaternas syn på rättvisa styr idag politiken, skriver Peder Unander, utredare på Kommunal.
Läs mer

Fas 3 raserar tryggheten

2011-06-20
Fas 3 måste skrotas! Att bli utnyttjad och en del av maskineriet som dumpar löner och arbetsvillkor, det är situationen för våra medlemmar i Fas 3, skriver Eva-Karin Persson, facklig företrädare i Karlskoga.
Läs mer

LEDARE

Fattigunge, kom inte och mena på!

2011-06-20
Andelen fattiga barnfamiljer i Sverige har ökat från 8-9 procent till cirka 15 procent på tio år. Det är ensamstående med barn, nya invandrade och unga utan arbete. En huvudorsak är att samhällets stöd för att utjämna mellan välbeställda och familjer med låga inkomster har försvagats.
Läs mer

PÅ WEBBEN IDAG

Axén öppnar för sjukkompromiss

2011-06-22
Regeringen öppnar för en kompromiss om oppositionens förslag om ändrade sjukregler. Allianspartierna kräver att förslagen först ska utredas mer. Men socialförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axén hävdar att målet är att nå en bred politisk uppgörelse.
— När det gäller de två förslag som nu är kvar, ligger vi ganska nära varandra, säger han till KA.
Läs mer

Klasskillnaderna ökar – allt färre kan fira semester

2011-06-22
Var tredje arbetare har varken gjort en semesterresa eller haft tillgång till ett fritidshus 2010. Det är till och med sämre än för 30 år sen.
Läs mer

TÄVLA OCH VINN

Vinn filmen Shanghai!

2011-06-22
Svara på två frågor och var med och tävla om filmen Shanghai. Fem vinnare får filmen på DVD eller Blu-ray.
Läs mer