Det rapporterar nyhetsbyrån TT. Kravet kom efter en lång debatt som varade ända in mot midnatt i går. Beslut fattas i eftermiddag, men regeringen lär få som den vill. Det krävs bara att en tredjedel av riksdagens ledamöter ställer sig bakom kravet på återremiss. Regeringen har anklagat oppositionen för att hafsa igenom nya regler som inget vet konsekvenserna av. Alltså samma kritik som regeringen själva mött efter sin stora och snabba reformering av sjukförsäkringen.

Nu går förslaget sannolikt tillbaka till socialförsäkringsutskottet och en ny längre remissrunda.  Enligt Socialdemokraternas Tomas Eneroth (S) kan det här innebära att riksdagen måste extrainkallas mitt i sommaren för att ta beslutet senare.
– Jag tycker att det är olyckligt att Moderaterna vill förhindra förbättringar för sjukskrivna, säger han till TT.

KA har sökt socialförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axén, utan resultat.