Som facklig företrädare hjälpte jag en medlem häromdagen. Pengabrist och sjukdom gjorde att han slutade öppna brev, och blev utesluten som medlem. Vi hjälptes åt att skriva till Kommunal för att han ska återupprättas som medlem. Vi resonerade länge om tryggheten som medlemskapet ger i ett liv där allt rämnar.

När firmor och föreningar passar på att utnyttja utsatta medborgares läge. Använder deras yrkeskunskap och erfarenhet för egen vinning.
Personer med gedigna yrkeskunskaper får en låg ersättning inom Fas 3. Samtidigt får arbetsgivaren eller föreningen bidrag för att erbjuda sysselsättning!

Jag vill påminna om det fackliga löftet: ”Vi lovar och försäkrar att aldrig någonsin under några omständigheter arbeta på sämre villkor eller till lägre lön än det vi nu lovar varandra. Vi lovar varandra detta i den djupa insikten om att om vi håller detta löfte så måste arbetsgivaren uppfylla våra krav.”

Eva-Karin Persson,
facklig företrädare i Karlskoga