Emelie Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Emelie Andersson:

”Jag har nu ett inre lugn jag aldrig kände förr”

Jag vet inte var  jag ska börja, jag hade ju velat säga hur mycket som helst till dig, Bea. Jag är så tacksam för chansen jag fick av er. Om jag inte kommit med i KomIform hade jag aldrig insett de saker jag gjort. Jag ser livet på ett helt annat sätt nu.

Jag har haft många jobbiga stunder under dessa 12 veckor, men ack, så roligt det varit. Om man tänker på att detta bara varat i tre månader av mitt liv, så är det ingenting. Jag fick chansen att börja ett mer spännande liv och jag har så mycket mer energi nu än innan. Jag mår så bra. Det är väl nu livet börjar? Jag tror det. Första veckorna var värst, men sakta men säkert kom mycket in i rutiner. Små saker jag kommer att fortsätta med, men också små saker som säkert kommer falla bort igen. Min syn på och inställning till livet har förändrats. Det är faktiskt bara jag, som kan ändra på mitt beteende. Jag har fått en rejäl stöttning med detta, men i grund och botten är det min egen kamp. Jag är ensam om den. Vill jag det inte, kommer det heller aldrig att gå.

Jag känner nu mindre stress och tar en dag i taget. Jag känner ett inre lugn inom mig som jag inte kände förut. Jag älskar livet just nu. Det är mycket som faller på plats!

Det är svårt att fundera över vad jag gör om fem år. Jag vill leva i nuet just nu och ser inte så långt framåt, mer än att jag hoppas jag kanske har en liten familj då. Men jag väljer att stanna vid mina tankar här och lever här och nu i stället. Det är nu jag mår bra och det är nu jag ska leva.

Det var himla roligt att mötas i stockholm igen. När jag mötte dig, Bea, kom värmen till mig.  Att sen få träffa Johan och Halima var väldigt roligt. Härligt att se hur mycket som förändrats för dem också.  Det kändes väldigt vemodigt att säga hej då när allt väl var slut. Vad kommer hända nu? Det är nu det svåra börjar, tror jag. Att fortsätta utan någon att lämna rapporter till, att fortsätta utan att någon ser efter en. Ja, det kommer bli tufft, men jag antar att det är så livet är.

Ett citat som verkligen kommer följa med mig är: ”Varje målgång är starten på ett nytt lopp”. Det är något jag verkligen har insett: att det hela tiden fortsätter och att man aldrig ska ge upp.

Jag vill inte avsluta denna rapport, för jag vet att det är den sista. Jag kommer sakna dina mejl och jag kommer sakna dig, Bea. Men jag hoppas att vi på något sätt kommer att ses igen.

”Livet är inte bara ett liv vi går igenom, livet är vad vi gör det till. ”

Många tacksamma och varma kramar får du från mig, Emelie.

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Jag är så glad över din framgång”

Hej Emelie! Nu har det gått några dagar sedan din medverkan i KomiForm och jag kan bara understryka min glädje över framgången du skapat för dig själv. Att få träffa dig igen och se din stora förändring inte bara fysiskt utan framför allt mentalt. Din starkare självkänsla och tro på dig själv, det är lycka för mig. Jag är så glad för din skull och är övertygad om att du kommer att välja det som passar för dig även i framtiden. Våga lyssna inåt och ta hänsyn utåt för största balans.

Att älska livet och vad det bjuder på oavsett vad vi går igenom, det tror jag är en bra utgångspunkt. Med den tror jag det blir något lättare att hantera motgångar och att kliva över hinder vi möter på vägen.

Jag önskar dig all lycka framöver. Ta hand om dig ordentligt. Njut av semesterveckan du ska på och framför allt, njut av livet! Det liv vi har kan vi påverka och göra till vårt eget.

”You´re the past, you´re the future and in the present you can be whoever you want” B. Ahlperby

Många varma kramar som räcker hela sommaren

Bea

Halima Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Halima Andersson:

”Jag orkar vara en trevlig bussförare, partner, vän och kollega”

Hej Bea, tusen tack för senast i Stockholm!
Jag vill tacka ALLA som hjäpte oss med allt. Jag kom hem lite försenad och trött och skulle jobba tidigt nästa dag, men det gick bra.
Jag tränade inte dagen efter KomiFormexamen, utan ville känna min frihet. Jag tänkte att nu kan jag göra precis som jag vill, äta vad jag känner för och så vidare. MEN, jag är nu så inrutad i mitt nya liv. Jag vill träna och äta rätt och det har jag och Peter fortsatt med. Den här veckan blev det en spinning, en timmes jogg och två långpromenader på två timmar under helgen. Nu ska jag och Peter fira detta med att åka till Rom. Vi kommer säkert att äta gott, men inte frossa och nyttig mat är faktiskt gott. Vi kommer fortsätta att träna minst fyra gånger i veckan och vi har börjat med långsamma rörelser! Det är fantastiskt avkopplande och vi kommer att fortsätta med detta. Så synd, att jag missade det i början, men bättre sent än aldrig.
Jag kommer i princip att fortsätta som jag gjort det senaste 12 veckorna. Det tar minst tre månader  att lära sig själv och kroppen att äta rätt och att träning blir ett behov och inget måste. Jag älskar att träna efter jobbet och jag känner att min kropp behöver det och mår mycket bättre än förr.  Jag är nu mycket piggare och orkar vara en trevlig bussförare, partner, vän och kollega. Det betyder  ALLT för mig!
Jag är stolt över mig själv och styrkan hämtar jag egentligen ur det att jag var sjukskriven i sex år, en tid när ingen trodde jag skulle kunna jobba mer. Men jag hade bestämt mig och fick kämpa hårt för att komma tillbaka. Jag jobbade mycket i motvind, men klarade det. Nu vet jag att det bara är att bestämma sig och tro på sig själv, för det är ju så att man känner sig själv bäst  i hela världen. Ingen annan kan ifrågasätta det.
Jag kommer att vara snällare mot mig själv när jag känner mig trött och sjuk. Det var jag inte under mina tre månader med KomiForm.
Bea, du är ju alltid noga med att man ska lyssna på sin kropp och det gör jag nu.
Det är en erfarenhet som är bland det bästa jag varit med om och bäst är också att jag kommer att ha nytta av detta i resten av mitt liv. Det har förbättrat min hälsa och jag har även inspirerat andra, vilket också var mitt mål. Delad glädje är dubbel glädje!
Nu ser jag och Peter mot att gifta oss och få ett långt och hälsosam liv ihop. Vi är så lyckliga!!!

Stor kram och trevlig sommar och semester önskar jag dig Bea och hela gänget!
Kram från Halima

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Du vet hur det är att kämpa”

Hej Halima! Jag är inte förvånad över dina stora framgångar och din beslutsamhet att fortsätta leva efter dina värderingar. Du är en fantastisk tjej, som gått i motvind tidigare. Du vet hur det är att kämpa och det tycker jag om. Nu kan du dessutom luta dig tillbaka och göra de val som passar för dig för att du vill och inte för att du behöver kämpa. Det tror jag leder till ännu mer framgång för dig.

Det är en utmaning och balansgång att lyssna på sig själv och sina behov samtidigt som vi också ska anpassa oss efter och ta hänsyn till hela den yttre världen utanför oss.  Jag tror på dig och att du nu vet vad som passar dig. Allt förändras hela tiden. Det vi inte gillar en dag, gillar vi en annan dag… Jag är så glad att du vågat varva ner lite och hittar rörelser i långsamt tempo som du tycker om. Pröva dig fram och finn din väg!

Jag önskar dig all lycka och välgång och ser fram mot att få se ett foto på dig i brudklänning!

”You´re the past, you´re the future and in the present you can be whoever you want” B. Ahlperby

Många varma kramar, som räcker hela sommaren!

Bea

Johan Karlsson, Kom i Form-vinnare 2011.Johan Karlsson:

”Snart börjar jag träna fotboll igen!”

Hej Bea! Sista rapporten från mig för denna 12-veckorsperiod.

Igår hade vi avslut på tävlingen KomiForm med en fantastisk dag hos KA i Stockholm.  Det var jättekul att träffa er alla igen, för att sy ihop säcken.

Äntligen fick man ett bevis på att man har tänkt och agerat rätt utifrån sina egna förutsättningar och att resultatet skulle bli så bra för mig hade jag nog bara drömt om. Men det viktigaste är ju inte alla siffror utan att jag verkligen känner mig i form. Jag mår mycket bättre, orkar mycket mer och har verkligen förändrat mig. Nu ska jag göra ett eget 12-veckorsprogram för att fortsätta leva som jag lärt. Jag ska sätta upp nya mål och utmaningar, som gör att jag utvecklar och stärker mig själv.

Ljumsken känns bättre, så om en vecka eller två tänker jag börja träna fotboll igen. Det är livskvalitet för mig.

Det jag tar med mig är att man kan om man bara bestämmer sig. För mig var det när jag skickade in ansökan till tävlingen. Jag insåg ju att jag måste göra något och ibland kan det vara bra att få hjälp utifrån för att se helheten.

Vi har alltid valmöjligheter och att börja idag, inte i morgon, med förändringen. Så alla ni som funderar eller känner att nåt måste hända, håll ögonen öppna och se till att skicka in en ansökan till nästa års KomiForm.

Utan Komi Form med KA och Bea hade jag aldrig lyckats. De gav mig verktygen och jag gav av mig själv.

Tusen tack och bock för detta!

Kramar från en lättare, piggare och gladare Johan.

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Du gav av dig själv och fick mycket tillbaka”

Hej Johan! Vad roligt det var att träffa dig igen. Jag är så grymt imponerad och stolt över dina framsteg, både fysiska och framför allt mentala. Jag har en tro på att du hittat din väg och  förståelsen för den är det bara du som kan ha. Du väljer det som passar för dig och ditt liv, så som det ser ut. Allt förändras hela tiden och att vara flexibel och anpassningsbar är en viktig grundsten när det gäller att må bra. Precis som du hanterade din skada, så vet du nu att motgångar kommer och att det är genom nya vägar och lösningar man kan ta sig förbi dessa hinder.

Underbart, att du sätter livskvalitet högt. Jag håller tummarna för din fortsatta fotbollskarriär!

Precis som du skriver, så har du nu fått med dig verktyg för att skapa livskvalitet i ditt liv och du har verkligen gett av dig själv. Det är priset för att att få vara med om något som är större än en själv.  Det vi får tillbaka är så fantastiskt, eller hur!?

”You´re the past, you´re the future and in the present you can be whoever you want” B. Ahlperby

Många kramar, som räcker hela sommaren från

Bea