Johan Karlsson, Kom i Form-vinnare 2011.Johan Karlsson:

”Jag har kommit igen efter skadorna”

Hellooo Bea! Sitter och är nästan lite ledsen för att det bara är en vecka kvar på denna förändringsresa. Det är ju egentligen nu det tuffa startar, när man ska klara av detta själv utan din coachning.

Veckan som varit har jag gjort framsteg trots mina skador. Jag har avverkat tre promenader och ett fem kilometers löppass, fast jag vet att jag satte som mål att orka en mil. Men det gör jag om jag drar ner på tempot. Denna gång sprang jag på  i ett ganska tufft tempo.

Jag har också kört lite lätt styrka, men veckan har varit stressig med mycket jobb och möten. Det var inte varit helt enkelt att få ihop schemat. Jag har nu som mål att vara tillbaka på fotbollsplanen om två-tre veckor. Fotboll är livskvalitet för mig och en viktig del för mitt välbefinnande.

Hoppas nu att sista veckan kommer flyta på bra och ge mig några sköna och tuffa pass, som gör att jag känner mig på banan igen.

Jag är riktigt nervös inför återträffen. Hur kommer testerna och resultaten att se ut…?

Mest spänd är jag på att väga mig. Jag har ju inte gjort det sen den 28 februari,  då jag vägde in mig på 138.5 kilo på KA.  Kanske har jag tappat fem kilo.  Vem vet. SPÄNNANDE!

Sista veckan, here I goooo!
Hälsningar Johan 

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Nu vet du att du kan övervinna motgångar”

Hej Johan! Jag är inte ett dugg orolig över att du inte ska klara detta på egen hand. Du gör det ju redan! Det viktigaste jag velat förmedla under de här veckorna är att du ska komma till insikt över din egen påverkan på ditt eget liv. Att coacha dig i kraften du har i dig själv, för att göra förändringar. Ett sådant här program ger dig några nycklar som, tycker jag mig ha läst,  har gett dig en enorm självinsikt. Något du bär med dig för all framtid. Lita på den och lita på vad du vill för dig själv och andra. Du har verkligen kämpat och dessutom tagit en motgång under vägen. Sådant händer oss hela livet och nu vet du också att du klarar att ta hand om hinder.

Vad skönt att din skada är bättre. Jag har lagt in två lättare joggingpass där lågt tempo gäller. Gör sista passet senast torsdag (även styrkan) och gå en promenad senast lördag för att sedan vila helt på söndag.

Nu är det snart final. Det ska bli så roligt att se dig igen. Det var ju stora förändringar redan i halvtid!

Kram Bea

”Varje ny målgång är starten på ett nytt lopp”

Emelie Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Emelie Andersson:

”Jag har varit så trött, men tränat ändå”

Hej Bea! Vilken tröttsam vecka det varit! Jag har varit så trött och inte haft mycket energi alls. Mestadels beror det på min pollenallergi, som tyvärr börjat visa sig nu. Det positiva är att tröttheten är det enda jag känt av allergin än så länge och det är skönt. Men det är tråkigt att inte ha någon ork. Jag har ändå varit duktig med min motion, får jag nog tycka själv.

Veckan började med en promenad på 1 timme och 40 minuter, plus att jag avslutade promenaden med att jogga i 15 minuter. Sen har jag promenerat en timme varje dag. Jag har inte alls haft lust att ge mig ut att springa eller träna på grund av att jag varit så trött. Därför har det blivit promenader och två av fyra pass på bollen. I fredags var jag ute och promenera raskt 20 minuter och joggade 20 minuter.  I lördags efter jobbet åkte jag direkt till gymet, gjorde 45 minuter på crosstrainern och avslutade med ett varv på cirkelgymet. Men idag är jag helt slut igen. Hela veckan har varit sån.!

På grund av detta har jag även ätit dåligt och det har klart triggat igång mitt sötsug igen. Men den här gången är det inte så farligt, anser jag. Även om jag i framtiden (troligen) kommer äta dåligt och sådant, så vet jag att jag kommer att motionera på ett helt annat sätt. Jag vill att sista veckan med KomiForm ska ta slut nu, så att jag får testa mig själv. Jag vill visa att jag klarar det själv! Jag kommer inte att gå tillbaka till det liv jag levde förut. Jag har fått många nya verktyg, som jag vet att jag kommer använda rätt. Men så här som jag levt dessa tre månader kommer jag inte att fortsätta med helt.  Jo, till viss del kommer jag det, jag tänker ju på ett annat sätt vad gäller maten och motionen. Så nu vill jag ut och börja på riktigt.

Det blev inga lugna rörelser den här veckan heller.  Jag har däremot hittat stunder då jag kunnat bli helt avslappnad, så även om övningarna jag fått från dig inte funkar försöker jag hitta andra lösningar. Att hitta de stunderna då man försöker hitta ny energi, även om de bara är på några minuter vissa gånger. Det har varit svårt att stressa så mycket som förra veckan, för att hitta lugna stunder för avslappning. Men jag försöker hitta stunder för detta!

Kram Emelie 

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Du ska vila mycket inför ”examensdagen””

Hej Emelie! Att uppleva trötthet som du gör är inte så angenämt och jag tycker du är stark som har motionerat så mycket som du ändå gjort. Det kan också vara så att kroppen är lite överbelastad, vilket innebär att du nu ska vila mycket inför vår träff. Nu går resultatet inte att påverka så mycket, utan nu gäller det att vila sig i form. Konditionspasset tar du i början på veckan och sedan tar du promenaderna med bollövningar. Senast lördag gör du den sista promenaden men ingen styrka och så vilar du helt på söndagen. Det är väldigt viktigt. Se till att göra något roligt i helgen, skratta mycket och väck kroppen på andra sätt med alla sinnen. Det ökar på endorfinerna, kroppens lyckohormon, och energin kommer fram.

Jättestarkt jobbat av dig, Emelie, under dessa veckor. Nu tror jag också att du har många nycklar att laborera med för att kunna välja ett balanserat liv och framför allt hitta din inre kraft och vad som fungerar för dig.

Nu vill jag till sist att du tar fram de tillstånden du ville uppnå och som du skulle ha under tidens gång. Sätt dig ner och tänk på dessa tillstånd varje dag och upplev dem med alla sinnen!

Bifogar den sista veckans program med ett stort leende!

Kramar Bea

” Varje målgång är starten på ett nytt lopp”

Halima Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Halima Andersson:

”Det är ju nu allt egentligen börjar!”

Hej Bea ! HURRA, nu är sista veckan här och det känns underbart. Det är dags för mig att verkligen planera min framtid. Det slutar ju inte här, tvärtom börjar det egentligen nu. Jag har fått in rätt rutiner och verktygen, kan jobba i lugn och ro och vet precis hur. Jag vill träna MAX tre gånger i veckan: en spinning, en crosstraining och en timmes jogging. Det är allt.  Det känns skönt att slippa pressen och det är först nu jag kommer att gå ner i vikt. Maten funkar ganska okey, även om det tyvärr blir för lång tid mellan måltiderna.
Det underlättar med en smörgås, det är lättare att ha med sig till jobbet. Jag ska även i framtiden  avstå helt från frukt, eftersom det hämmar fettförbränningen. Det är inte bra med fruktsocker. Jag kommer att justera min kost, men ska avstå mjölk och mjöl även i framtiden. Min mage mår mycket bättre utan det, för jag blir inte så gasig.

Peter är helt fantastisk och utan hans stöd hade det varit mycket svårare. Det här har varit våran grej och han har gått ner nio kilo. Vi älskar att träna ihop och hjälpas åt med maten och så vidare.
Tyvärr har det fortfarande inte blivit av att göra långsamma rörelser och avslappningsövningar. Jag kommer heller inte att göra dem i framtiden. Jag är alldeles för stressad av tidsbrist och brist på intresse framför allt.
Allt passar inte alla och det funkar inte för mig 🙁
Nu ser jag fram mot att träffa dig och resten av gänget på måndag om en vecka. Det ska bli kul att träffa alla!
Tack för denna vecka.
Kram, Halima

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Du hittar nog en långsamhet som passar för dig”

Hej Halima! Vad härligt att du ser fram emot fortsättningen med dina nya vanor och att du redan nu vet hur du vill ha det. Var uppmärksam på att lyssna på kroppen då och då och lägg märke till vad den klarar. Jag tror också att träning tre gånger i veckan är en lagom målsättning och att du får balans genom det. Att variera träningen är också viktigt i framtiden,  för att undvika skador och slitage. Så skönt, att du nu vet vad din mage mår bäst av!  Utifrån det blir det lättare att äta det du behöver och om du varvar ner på det sätt  som passar dig lär du dig att tolka kroppens signaler om vad den behöver. Det är jag övertygad om.

Att varva ner och hitta långsamheten är nog det enda jag menar är viktigt för alla. VAD och vilka övningar som passar, är helt olika för var och en. Kanske yogapass på gymmet passar dig bättre? Eller bara sitta vid en sjö och titta i vattnet. Feel free och gör det du behöver för att komma ner i avslappning!  Bara att ligga och andas innan sänggåendet är ett sätt. Så, jag tror att du gör detta helt omedvetet och det viktigaste är att det passar för dig.

Sista veckan är en lugnare vecka och nu går det inte att justera speciellt mycket. Därför är det viktigt att vila helt dagen före Stockholmsbesöket. Kör sista tuffa passet på torsdag och en timmes promenad utan styrka på lördagen. Sedan vilar du helt. Se till att göra något av glädje och skratta mycket för att öka på endorfinerna, som är kroppens lyckohormon. Då skapas energi!

Kram, Bea

” Varje målgång är starten på ett nytt lopp”