Det säger Folkpartiets ledamot i Socialförsäkringsutskottet, Ulf Nilsson till KA.
– Eftersom SD bara ställde sig bakom två av tre punkter i de rödgrönas utskottsinitiativ diskuterar man nu vad de kan få en majoritet för.
Utskottet har sammanträtt hela förmiddagen, men har nu ajournerats, alltså tagit paus till i eftermiddag då man fortsätter igen.
Det är inte så att regeringen öppnat för en kompromiss?
– Nej, vi i folkpartiet tycker att de förslag om förändringar som regeringen lagt fram är bra och vi vill invänta dom.

Regeringens småpartier har kritiserat sjukförsäkringen på flera punkter och bland annat föreslagit fler undantag för allvarligt sjuka från att pröva sin arbetsförmåga not hela arbetsmarknaden. FP har också varit emot att många får sänkt ersättning när de förs över till arbetsförmedlingen.
Vad är egentligen skillnaden mot det som de rödgröna föreslår?
 – Det som är skillnaden är att de helt vill ta bort tidsgränserna och det tror jag blir en återgång till det gamla passiviserande systemet, säger Ulf Nilsson (FP)
 

Det är också frågan om tidsgränserna som fått Sverigedemokraterna att tveka. I en debattartikel i Svenska Dagbladet i dag skriver partiets ledamot i utskottet, Erik Almqvist, att ”en eventuell reform av tidsgränserna i sjukförsäkringen” kan bli aktuell först när man vet mer om vilka konsekvenserna blir.