SVAR: Börja med att bestämma dig hur du vill må om tre månader. Skriv ner det på lappar och sätt upp dessa lite överallt. Tänk på lapparnas budskap (till exempel glad, lätt och fri). När du tänker på dessa tillstånd, lägg märke till vad du faktiskt upplever redan nu. Om du går omkring med de tillstånden redan nu blir det lättare att göra valen du behöver för att nå dit. Hitta en regelbundenhet om det passar dig, till exempel två cykelpass i veckan på 45 minuter för konditionen. Lägg gärna till några enkla styrkeövningar efter cykelpasset. Planera också in två-tre  promenader i veckan för välbefinnandet. Njut av dessa promenader, rensa upp i tankarna och upplev dig må som du vill må under turen.
Vad gäller kosten är frukost, lunch och middag A och O. Lägg till något mellanmål. Byt ut vanliga grönsaker mot mer ”matiga” som broccoli, blomkål, vitkål och så vidare, som du kan äta med lite majonnäs/senapsdressing i stället för pasta, ris, potatis eller bulgur. Känn efter vad kroppen vill ha och ät inte mer än den vill att du ska ha. Känner du sötsug, dra ner mer på kolhydratrika livsmedel och ta några nötter i samband med frukten.