NYHETER

Nobina köper ut kritisk bussförare

2011-04-28
Glädjen blev kortvarig för bussföraren Rabih Ballout. Nobina använder en del av intäkterna från skattebetalarna till att köpa sig fri från domen i arbetsdomstolen. Rabih Ballout är redan ute från företaget.
— Det är omtumlande, i dag vaknade jag upp och är arbetslös, säger han.
Läs mer

Hemtjänstföretag med miljonskulder stängs av

2011-04-28
Ytterligare två hemtjänstföretag har stängs av i Nacka och 37 äldre och handikappade måste välja nytt företag. Kommunen tar också tillbaka nattpatrull och trygghetslarm från ett tredje företag.
Läs mer

Fd ordförande kan få fängelse

2011-04-28
Åklagaren yrkar på ett års fängelse för Kommunals före detta ordförande i Lidköping som förskingrat en halv miljon kronor.
Läs mer

Sjukhusen överbelagda i hela landet

2011-04-28
Regelbundna överbeläggningar och patienter som vårdas på fel avdelningar tillhör vardagen på landets större sjukhus visar en enkät som tidningen Dagens Samhälle gjort. Och det orsakar allvarliga vårdskador och dödsfall.
Läs mer

FILM

Attenberg

2011-04-28
Grekiskt drama med manus och regi av Athina Rachel Tsangari. Med bl a Ariane Labed, Vangelis Mourikis och Evangelia Lanthimos i rollerna.
Läs mer

MER FRÅN TIDNINGEN

På nattis finns det alltid tid för Emil

2011-04-28
Mörkret har lagt sig utanför Stenviks förskola. I hörnsoffan i teverummet myser några barn och barnskötare framför Nalle Puh-filmen. Snart ska barnen gå och lägga sig.
Vi är i Oxelösund, den kommun där proportionellt sett flest barn i landet går på nattis.
Läs mer

Bli mjukare i sinnet med meditation

2011-04-28
Kerstin Lundgren och Lena Moustakas sitter i varsin fåtölj i en hyrestvåa i Torekov. Men samtidigt ligger de och vilar på en varm och solig strand. Karin Arvidsson leder dem i meditation genom att ge dem bilder att fokusera på.
Läs mer

Sex frågor och svar om meditation

2011-04-28

Läs mer

Klassresenärer

2011-04-28
Klassresor i litteraturen för tanken till elände och mindervärdeskänslor. Men det som dröjer sig kvar när man läst färdigt är ofta den ömma skildringen av lycka även i en enkel uppväxt.
Läs mer

BERÄTTELSER FRÅN JOBBET

Var det bättre förr?

2011-04-28
I slutet på 70-talet kom jag i kontakt med något som hette ”långvård”, på Wasa sjukhus i Göteborg. (Vet inte när ”vård av äldre” upphörde på det sättet.) Det var ett dödens väntrum i ordets rätta bemärkelse.
Läs mer

BOK

Dilsa och kärlekens mysterier – Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem

2011-04-28

Läs mer