På med  kläderna, svabba av ansiktet, några tag med tandborsten, på med lite mascara, vilket i och för sig var en bortkastad minut för jag tror inte att någon såg någon som helst skillnad.
Ändå var detta en ny fantastisk sak som lovade ”50 percent longer lashes”.
Hur tusan jag nu kunde gå på det?
Och så, nycklar, plånbok, busskort och pang iväg. Minns att jag tyckte jag varit grymt snabb.
Hade jag klarat av frukost och dusch också på en halvtimma? Tror inte det.

Men det är just vad en pensionär förväntas klara av med hemtjänstens hjälp på Södermalm i Stockholm, läser jag i Dagens Nyheter.
De har fått nya schablontider. Se där ett nytt ord att lära sig. Schablontider. Det betyder kort sagt att pensionärerna ska snabba sig som satan.
Fast tanken var tydligen att systemet skulle bli mer rättvist mellan stadsdelarna.
Jo, tjena. Så det var bara en slump då att schablontiderna sammanföll med ett underskott på fyra miljoner på Södermalms stadsdelsförvaltning?
Där jag jobbade hade vi ett tag en chef som tyckte att en kvart, det räckte för frukost, tvätt och påklädning. Jag tyckte att en kvart med honom som chef räckte. Jag minns att jag gick i taket. Han gick vidare. Till ett annat jobb. Troligtvis inte för att jag gick i taket, men ändå.
Är det inte ironiskt att de människor som förmodligen har mest tid i världen ska ha de mest stressade morgnarna av alla?
Jag minns en dam som beklagade sig över att alla hade så bråttom nu för tiden.

Hon hade rätt. Alla har väldigt bråttom. I synnerhet i storstan. Där har vi så bråttom att det på gymmet nu finns expresspass. Pass på 30 minuter. Allt för att vi ska hinna med att träna. Missar vi en tunnelbana suckar vi djupt fast det kommer en ny om fyra minuter. Får vi vänta på maten i tre minuter på McDonalds  ja, då börjar vi stampa otåligt och hinner vi inte smula fetaosten själv till salladen kan vi köpa en färdigsmulad.
För övrigt är jag vrålsnabb när det gäller mat. Mina rekordsnabba morgonbestyr tog 14 minuter men en middag kan jag slafsa i mig på fem. Och består den av makrill i tomatsås så går både matlagning och ätandet på 6 minuter blankt. Äter jag direkt ur konserven så slipper jag ju disken också.
Se där, några tips på hur ekonomiskt tyngda stadsdelar och kommuner kan få ner kostnaderna. Om det är gott och trevligt? Nja, men allt kan ju inte vara trevligt. Eller?
Schablontid.  Vad är det för ord? Vad hände med nedskärningar? För det är ju vad det handlar om. Samma saker ska göras på kortare tid.