Just sådana här berättelser behövs när debatten ska tas mot främlingsfientliga krafter. Marta flyr med sin 11-åriga dotter från Vitryssland till Sverige, för att rädda dottern från en tillvaro som barnprostituerad.

På flyktingförläggningen, någonstans i norra Sverige, är livet ovisst. Marta inleder en relation med en algerisk man. Hela tiden ligger frågan om de ska få stanna i Sverige eller inte som en våt filt över tillvaron.
Den lite halvslemmige, men snälle Bengt, (spelad av Tommys och Annikas pappa, Fredrik Ohlsson) får i slutändan en betydelsefull roll.
Trovärdigt och engagerande berättat, lite för långt, men annars helgjutet.

Regissören Agnieszka Lukasiak, som också skrivit manus väljer hela tiden att problematisera, och väjer inte undan för fördomar och föreställningar.
Film som lever kvar, i hjärtat, långt efter visningen.