Emelie Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Emelie Andersson:

”Det är så förargligt att ligga sjuk precis nu!”

Hej! Jag har börjat känna mig piggare. Har ju fått mycket mer frisk luft nu än förr. Det handlar nog om en kombination av varmare väder och att jag börjat röra på mig. Om jag inte gått min runda på hela dagen kan jag känna mig misslyckad och mår inte bra. Det är väl i för sig positivt..?
Det har varit svårt att göra en egen matsedel med tanke på man ska tänka på detta med kolhydrater. Jag är så van vid kolhydrater till alla måltider. Det tar nog ett tag att vänja sig av med såna vanor. Svårt, med tanke på att man jobbar både dag och kväll. Det blir inte riktigt som man vill eftersom man vill laga till så man har mat till dagen efter också. Men då stämmer det ju inte med kolhydrater på lunchen och icke på kvällen och så vidare. Jag är väldigt dålig på att få in grönsaker till mina måltider, men jag jobbar på det.
Jag har funderat på det där med belöningssystem. I min värld har alltid belöningen varit mat, godis och liknande. Att ändra detta till att få belöning genom upplevelser känns långt från mig, då jag alltid gjort vad jag velat ändå. Jag måste hitta ett nytt belöningssystem som passar mig.
Jag försöker lista ut ordspråket du skrev: ”När jag vet vad jag vill, vill jag det jag vet.” Jag förstår innebörden, men ska försöka leva upp till det också.
Jag har nu legat med feber halva lördagen och hela söndagen.  Ska vara ledig från jobbet i morgon. Maten har blivit lidande denna helg, liksom mina promenader. Får dåligt samvete, för det passar inte att vara sjuk nu. Jag vill prestera fast jag inte kan och orkar! Jag vet innerst inne att jag måste vila för att orka, men tänker ändå på att jag missar tillfällen till promenad. Jag känner mig inte precis bättre när jag tänker så. Så här har jag aldrig tänkt innan, men nu börjar jag se promenaden som en del av vardagen. Det spelar ingen roll hur lång eller kort promenaden är, bara jag kommer ut. Så har jag börjat se det!
Kramar, Emelie

Beas kommentar:

Bea Ahlperby”Ingen fara, du tar igen det du förlorar”

Hej Emelie! Vad tråkigt för dig att du blivit lite sjuk. Å andra sidan är det bra att du fått feber. Det visar att kroppen fungerar som den ska, så den höjer temperaturen om du har en infektion. Bara vila i det och fortsätt hålla dig till kostvanorna. Det är superviktigt att du nu vilar tills du är helt frisk. Du kommer att komma igång igen och att du inte tränar nu på några dagar gör inget i slutändan. SÅ är livet och det viktiga är hur vi förhåller oss till det.
Jättebra att du gör så gott du kan, när det gäller matsedeln. Du lär dig under tiden. Se det som ett livslångt utvecklande av dina matlagningskunskaper. Våga pröva, det är livets skola!
Jättebra, att du tänker i nya banor när det gäller belöning. Pressa inte fram det utan låt det komma när det är dags.
Eftersom du är sjuk väntar du med träningen. Försök inte att träna ikapp. När du blir frisk kan du kontakta mig, så rådgörvi ihop hur du startar upp igen.

Kvällste:
1 matsked riven Ingefära
1 matsked gurkmeja
1 tesked linfröolja
1 tesked olivolja

Blanda ihop, häll varmt vatten över och drick.
Om du behöver få fart på magen kan du med fördel ha lite svartpeppar i.

”Du är unik – glöm aldrig det”
Då är det bokat att jag kommer till dig fredag den 8 april! Kul!Krya på dig nu!!

Kram Bea

Halima Andersson, Kom i Form-vinnare 2011.Halima Andersson:

”Det är härligt att jag lärt mig koppla av”

Hej Bea! Denna vecka har varit tuff på grund av att vi inte äter bröd. Det har varit praktiskt för mig att ta med bröd, ägg och frukt och sedan äta det i bussen. Nu har jag inte det alternativet utan dricker i stället smoothie på morgonen och äter nötter till. Det är min frukost.
Att träna har varit jättejobbigt eftersom jag ramlade på asfakt på jobbet skadade knäna och ena handen. Jag har promenerat ändå, men i mycket lugnare tempo, VARJE DAG sen vi träffades. Maten tycker jag blir lättare när det är valfritt, det är bara att byta ut till nyttigare alternativ. Jag kan laga mat, så det är fortfarande lättaste delen för mig och nu ännu bättre.
Jag har varit helt utmattad eftersom jag slutat med all spannmål. Det är lite jobbigt, men det går, det också. Jag tycker att vi har så bra verktyg med mat, motion och att leva så bra som möjligt. Att ha balans med allt.
Det ena utesluter inte det andra och jag har börjat koppla av. Jag visste inte att det också är viktigt med EGENTID,  då Halima Andersson är viktigast  och allt annat får vänta. Skönt att koppla bort jobbet, relationer, träning och mat och bara vara kravlös,  meditera bort vardagen och gå in djupt i mig själv. Det är nytt för mig! Nu längtar jag efter det varje kväll, för då laddar jag mina batterier
till nästa dag.

Jag ser fram emot nästa veckas schema!
Tack och hej då, för denna vecka
Halima

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”På så sätt får du balans och kraft”

Hej Halima! Superbra gjort av dig att våga ta bort brödet. Det är nyttigt att ibland avstå från något för att sedan se om det känns annorlunda än tidigare och om det är nödvändigt att ha kvar det man avstod från.  Framför allt när det gäller olika matvanor. Det tar tid att få in nya och kroppen undrar säkert vad du håller på med.  Det kan vara så, som du skriver, att du blir lite mattare när du inte äter spannmål eftersom du är van att äta mycket kolhydratrika livsmedel. Det ska vi ha lite koll på.
Ta gärna ett extra ägg med lite majonnäs, för att du inte ska bli så matt.
Jag blir så glad av att läsa att du hittat former för att slappna av och stänga ute resten av världen . Hurra! Att ta det lugt en liten stund varje dag är viktigt för att få balans och det leder också till en enorm kraft.
Vad tråkigt för dig att du ramlat och slagit dig. Hoppas du mår bättre nu och att det läker. Du är ju tapper, som promenerat varje dag ändå. Det kan du känna dig stolt över. Det är också viktigt att du inte går om du har smärtor eller är sjuk.
Vecka fyra handlar om att göra något nytt! Det har ni redan gjort på många plan, men nu ska det vara i träningsform.

Kvällste:
1 matsked riven Ingefära
1 matsked gurkmeja
1 tesked linfröolja
1 tesked olivolja

Blanda ihop, häll varmt vatten över och drick!
”Du är unik – glöm aldrig det”
Många kramar, Bea

Johan Karlsson, Kom i Form-vinnare 2011.Johan Karlsson:

”Det känns gött i hela kroppen”

Hejsan!
Oj, kom just på att det gått tre veckor redan och mitt liv känns lättare på många plan.
Promenaderna och nya kosten är nu en del av min vardag. Jag har kört promenader och tränat ett pass fotboll som extrapass, ska spela match idag för första gången på två år. Hoppas på ungefär 20 minuters spel.
Folk tisslar och tasslar om att jag gått ner i vikt, men jag har bestämt mig för att inte väga mig förrän jag gått i mål.  Min målsättning är ju inte att jaga kilon utan att få en hållbar förändring.
Jag får numera promenera väldigt långt, för jag hinner så mycket längre på en timme nu jämfört med första gången.
Jag fick på mig min favvoskjorta i veckan, den skjorta jag inte kunnat ha på tre år. Det ger ännu mer motivation. Tre veckor utan snabbmat, dricka, chips, godis, kakor med mera. Jag är inte ens sugen på sånt. Frukt är ju godare. Liksom makrill och nötter. Och smoothies… ojoj, vad bra det är för mig!
Det viktigaste är ju att jag inte känner det som någon uppoffring, utan som en självklar del av vardagen.
My life is funny to live right now.
Du har verklien gett mig verktygen att se och förändra mig. Känns gött i hela kroppen. Ser fram mot vad du kommer med till nästa vecka.
Vänligen, Johan

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Ja, nu gillar du ju det som är bra för dig…”

Hej Johan! Tjohoo, vad det går lätt i Karlskoga. Härligt!
Häftigt, att du redan  känner så mycket resultat i lätthet och att du märker det vad gäller kläder. Kul också  att andra lägger märke till förändringen.  Precis som du skriver är det din egen inre upplevelse som är viktigast,  för den kan du påverka hela tiden och hela livet. Jag tycker det är bra att du väntar med att väga dig, eftersom det är viktigast att du först hittar din inre bekräftelse.
Så kul, att du numera gillar det som är bra för dig!  Jag kan bara hålla med om att när nötter, frukt eller makrill är godast blir inte valet så svårt, eller hur?!
När vi nu går in i vecka fyra handlar det om att pröva något nytt i träningsform. Ni har ju redan startat upp massa nyheter dessa veckor. Nu är det träningens tur. Du har ju tagit upp fotbollen igen. Det verkar roligt, men tänk på det jag sagt om att springa i denna fasen innan grundträningen är på plats. Ta inte i maximalt, är mitt tips. Däremot ska du denna vecka utmana dig med något helt nytt.

Här kommer tips för kvällen!
Kvällste:
1 matsked riven Ingefära
1 matsked gurkmeja
1 tesked linfröolja
1 tesked olivolja
Blanda ihop, häll varmt vatten över och drick.
Behöver du få fart på magen kan du med fördel ha lite svartpeppar i.

”Du är unik, glöm inte det”
Många kramar, Bea