SVAR: Du verkar ha fått de 18 månader av förlängd tidsbegränsad sjukersättning som är möjliga att få och då kan du efter den 30 november i år inte längre få ersättning. Du blir  ”utförsäkrad” ur sjukförsäkringen. Självklart kan du söka varaktig sjukersättning enligt nuvarande regler, men det krävs, precis som du skriver, mer omfattande funktionsnedsättningar för detta.  
Senast dagen efter att din sjukersättning gått ut bör du anmäla dig som aktivt arbetssökande på Arbetsförmedlingen och genomgå det så kallade introduktionsprogrammet. Detta pågår i tre månader och är till för dem som blivit utförsäkrade. Om du gör detta får du tillbaka din sjukpenninggrundande inkomst och skyddar den från att sättas till noll kronor. Under tiden du deltar i programmet har du rätt till aktivitetsstöd från  Försäkringskassan och efter programmet är du åter ”införsäkrad” i sjukförsäkringen. Du kan då söka sjukpenning för den arbetsförmåga du saknar. Du kan så klart också söka varaktig sjukersättning jämsides med ovanstående åtgärder.
Angående aktivitetsstöd finns egentligen ingen tidsgräns för detta och så  länge du deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program har du möjlighet att söka detta stöd. Är du med i A-kassan räknas de dagar du får aktivitetsstöd av från a-kassedagarna, vilket betyder att dessa dagar förbrukas under tiden du har stödet.  Även när a-kassedagarna är slut kan du få aktivitetsstöd, dock på lägre ersättningsnivå.