SVAR: Jag förstår att du blir tröstlös när du kämpar för att ändra din kropp och vikt utan att nå resultat. Jag tror att du hamnat i ett tillstånd där kroppen stressas.  Du kan ha dragit i gång för mycket och har för många tankar kring viktnedgången, så att det blir en press. Jag föreslår att du ändrar fokus till att hitta ett tillstånd som du vill ha i stället. Hur vill du må till sommaren? Hur vill du känna dig? När du har det klart för dig tar du en stund varje dag och upplever det inom dig. Då gör du det inte bara för att gå ner i vikt utan också för att uppleva att du mår som du vill må.
Beroende på vad du äter nu rekommenderar jag att du ökar fett- och proteinintaget ytterligare. Du har förmodligen fått lite mer muskelmassa och då samlas vätska i musklerna, vilket är helt normalt och kan leda till en vikt­-uppgång. Minska träningen till två-tre tuffa pass och däremellan promenader för att det är skönt. Lägg in avslappningsövning varje dag genom att du ligger ner på golvet och rör olika delar av kroppen i långsamt tempo. Det ökar på de hormoner som försätter dig i bästa möjliga tillstånd för matsmältning, återuppbyggnad och sinnesnärvaro.