— Det handlar i grund och botten om värdighet. Jag märkte att många äldre drog sig för att äta i matsalen. De skämdes för att sitta där med sin tallrik mixad mat. Vissa struntade i att äta överhuvudtaget. Jag började experimentera för att kunna ge dem en tallrik som liknade de andras. Det pratas mycket om mat för äldre i media, men jag tycker att den här gruppen glöms bort.

Hur går du tillväga?
— Jag gör mycket patéer med riktiga råvaror. Är det en rätt med ben i, så stoppar jag sedan tillbaka det för att det ska se ut som orginalrätten. Sedan kan man pensla med fond så att rätten ser stekt ut.

Vad har du fått för reaktioner?
— Det är väldigt uppskattat. Favoriterna är kyckling,kotlett och stekar.

Vad gör du nu?

— Förutom mitt arbete som kock så åker jag runt på andra boenden för att inspirera och hålla föredrag. Många andra kommuner har hört av sig och är intresserade. Tillsammans med Skånes Livsmedelsakademi försöker vi få fram en modell för att kunna frysa de här rätterna på ett bra sätt, så att de skulle kunna användas i hemtjänsten.