SVAR: Dina plantor verkar angripna av bladlöss.  Sådana angrepp är vanliga i vår torra inomhusmiljö och sprider sig snabbt när de väl etablerat sig. Bladlössen fungerar som sug-rör! När lusen suger växtsaft från värdväxten passerar det mesta av vätskan rakt igenom kroppen och kommer ut i andra änden i form av en vätskebubbla. Växtsaften är lite söt och klibbig och både saft och exkrementer klistrar gärna fast i fönsterrutan. Det känner nog de flesta bilister till, som någon gång parkerat under en lind en varm sommardag. Bilen blir prickig av bladlössens idoga arbete.  Om du har få plantor kan du spruta med såpsprit och/eller klippa bort kraftigt angripna blad i kombination med manuell mosning av löss. Du kan också köpa speciella stickor, Provadopinnar, som du sticker ner i jorden. Eller prova med vanlig fönsterputs, som du låter verka en stund.