Angeläget om Frankrikes hårdföra politik mot invandrare som vistas illegalt i landet.
Här skildras allt ur barnens ögon och de vuxnas agerande framstår som än mer verklighetsfrånvänt. Bra poäng också av regissören att flytta berättarjaget till framtiden, någon gång 2050, och låta det minnas hur absurt det var i slutet på 00-talet.

Handlingen kretsar kring ett gäng skolbarn, som blir oroliga att en av tjejerna, Milana ska utvisas, eftersom flera familjer i området, nyligen har blivit det. Barnen tar saken i egna händer och rymmer som en protest.
Det går inte annat än att sympatisera med hela berättelsen men det saknas ändå ett driv i filmen, för att den ska bli riktigt bra.

Som en extra krydda spelas en av mammorna, den enda vuxna som tar barnens parti, av Valeria Bruni Tedeschi, svägerska till president Sarkozy, som sedan han kom till makten ytterligare dragit åt tumskruvarna för invandrare.