Partisekreterare blir favoriten i förra partiledardiskussionen, Carin Jämtin, oppositionsborgarråd i Stockholm.
Juholt är inte ”belastad” av några öppna falangstrider, utan anses vara en hederlig ”brödsosse”. Han är S försvarspolitiske talesman, och ordförande i försvarsutskottet. Han är journalist i grunden och hemmahörande i Kalmar. Han uppges dessutom ha tackat ja till att kandidera. Han väntades bli partisekreterare när Mona Sahlin valdes till ordförande. Han var en av dem som tidigast gick ut och kritiserade Sahlin efter valförlusten.

I skrivande stund väntar den samlade pressen på att huvudpersonen själv ska komma in till mötet, som började klockan 11 i dag.  Juholt och Jämtin. Valberedningen tiger än så länge.  Juholt uppges ha motstånd bland kvinnorna för att han var med och ”avsatte Sahlin”. Det låter rätt egendomligt. (Läs mer på aftonbladet.se, dn.se och svd.se)

Har S hittat sin ledarduo till sist? Klockan ett hålls en presskonferens på Sveavägen 68, partihögkvarteret. Spännande! Fortsättning följer.