Det här behöver du:
(4 portioner)

5 dl risgrynsgröt
2 ägg
5-6 dl kokt fisk eller 400 g rå
Matfett
Salt och peppar
Dillsky:
2,5 dl fiskbuljong
1 msk majsstärkelse
1/2 dl hackad dill

Så gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa samman äggen med avsvalnad risgrynsgröt. Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i mindre bitar. Vänd ner i smeten.
Häll den i en smord ugnsform. Lägg några klickar matfett överst. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Vispa ner majsstärkelsen i fisk-
buljongen och koka några minuter. Rör ner dillen.
Servera fiskpuddingen med dillsky, kokt potatis, gröna ärtor och rårivna morötter.

Receptet är hämtat från boken Mat för familjen. Boken bygger på hemsidan www.hungrig.nu som riktar sig till barnfamiljer. Förutom enkla vardagsrätter efter säsong finns också veckomatsedlar och inköpslistor. Bakom hemsidan och boken står Hushållningssällskapet i Vänersborg.