Den andra filmen på kort tid på svenska biografer, som behandlar händelserna i Frankrike under andra världskriget när Vichyregimen gick nazisternas ärenden och massarresterade judiska familjer i Paris. De stängdes in i en stor cykelvelodrom-stadion i väntan på vidare transport till dödslägren.

Den här är flera snäpp bättre än ”I gryningens timmar”, som kom i höstas. Här finns också en annan historia, om den nutida journalisten som får i uppdrag att skriva en artikel om de fruktansvärda händelserna, men blir mer personligt berörd än hon tänkt sig.

Kristin Scott Thomas, bra även på franska. Men liksom ”I gryningens timmar”, faller även denna historia ner i de höga brösttonernas fallgrop lite för mycket.  
Men den judiska flickan Sarahs öde är svårt att inte bli berörd av och det blev jag. Bygger på bestsellerroman av Tatiana de Rosnay.