SVAR: Precis som din pappa säger kan det vara så att matlusten försvinner en period under tonåren och puberteten, eftersom mycket händer med en då. Du växer och ändrar kroppsform, du ska funka i skolan och med vännerna med mera.Försök hitta en variant på frukost som du kan äta. Här recept på en bra smoothie: 1,5 deciliter naturell yoghurt 1 deciliter frysta hallon 1 banan 1 ägg 1 matsked rapsolja
Mixa allt med en handmixer, så är smoothien färdig på några sekunder. Man känner ingen smak av det råa ägget och detta tillsammans med oljan ger dig proteiner och bra fett. Frukosten ger dig också bra kolhydrater från yoghurten och frukten.  Kort sagt, en bra start på dagen! Du får energi och minskat sug efter sött. Illamåendet kan också bero på att du behöver energi, att alla lager i kroppen är slut eller att du kan ha ätit för sent på kvällen innan. Lycka till!