Här berättar 19-årige Amàr sin historia om ett arrangerat äktenskap med en kusin han inte älskar, och det val han ställs inför: Vara sann mot sig själv eller lojal med sin familj? Det kan verka enkelt, men när hederns begrepp är styrande blir det tungt och svårt. Även för en ung man född i Sverige. Sliten mellan två kulturer tar han beslutet att inte fullfölja äktenskapet, trots ett högt pris, inte minst för kusinen Amina, men även för den nya kärleken Shilan.
Författaren har använt sina egna erfarenheter i skönlitterär form, men försöker sannerligen inte urskulda sig, eller sätta någon hjältegloria på huvudpersonens huvud, tvärtom.

Han rannsakar oupphörligt sig själv och de egenskaper som driver honom framåt. Utan ursäkter skildrar han det ständiga småljugandet, även om mycket allvarliga saker, sveket mot kusinen, som riskerar att stötas ut ur sin släkt, hatet och hoten från hennes familj och besvikelsen från pappan.
Det gör Stjärnlösa nätter sann och intressant och Amàr trovärdig som huvudperson. En dramatiskt och ärligt skriven debutroman om en verklighet som många unga svenskar kan känna igen sig i.