SVAR: När blomman vissnat skär du bort fröhuset, som annars tar kraft från löken. Öka vattningen sparsamt och vattna inte på själva löken. Placera i ett ljust fönster och ge låga näringsdoser varannan vecka fram till april-maj. Sedan sköter du amaryllisen som vilken krukväxt som helst och näringsvattnar varje vecka. Under sommaren kan du sätta ut den på balkongen eller gräva ner den ute i trädgården. Glöm bara inte att vattna och gödsla sparsamt. Ta in krukan före första frosten och minska långsamt vattningen. (Skriv gärna upp tillfällena i almanackan.) I sept-okt slutar du vattna och ställer krukan för vila på en sval och mörk plats. När första knoppen visar sig, plantera om och öka värmen något. Genom att placera löken olika varmt eller kallt kan du skynda på eller fördröja utvecklingen och är du pollenallergiker kan du klippa bort ståndarna där frömjölet sitter.