Det var för ett par veckor sedan som Natalie Sörman och hennes kompisar åkte nattbuss från Huskvarna till Jönköping när ett gäng skinnhuvuden klev på och började sjunga rasistiska sånger mot föraren. De sjöng bland annat att ”Hitler är vår kung”.
Natalie höjde rösten och sa åt dem att hålla tyst. Hon blev då misshandlad med två knytnävsslag och en man kastade en full ölburk mot hennes huvud så att hon blev medvetslös. Båda förövarna är gripna av polisen och åtal väntar.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet i Jönköping och nu vill flera av förarna visa sin uppskattning för Natalie.
– Här är en person som vågar stå upp och visa civilkurage och försvara en av oss förare. Så då vill vi förare visa vårt stöd tillbaka. Jag, Wicktoria Jansson och Mahmet Özar pratade om det och kom fram till att vi ville göra någonting för henne, berättar bussföraren Nikolai Jungsin.
Han berättar att stödet bland de andra förarna i Jönköping har varit stort för insamlingen.
– Vi känner att här är nånting vi kan göra för att visa vårt tack. Här är en som vågar stå upp när ingen annan säger ett knyst, säger Nikolai Jungsin.