Jag läste inlägget om arbetskläderna som blev en flopp, i KA nr 22. Personal i Karlstad hade fått arbetskläder men var missnöjda med dem när de kom.
Jag har haft bekymmer med att hitta arbetskläder i min storlek p g a att jag är kraftig. Vi beställer våra arbetskläder från Nytello och de har bara max 3XL på en del av sina plagg. De kunde inte sy upp större storlekar. Så jag gick med mina privata utslitna kläder, som jag inte använde till vardags.
Jag sa till chefen att jag ville ha arbetskläder och hon tog upp det i ledningen i stadsdelsförvaltningen.
De sa till henne att jag skulle få skaffa mig joggingbyxor och gå och jobba i det.

Men hur ska jag finna joggingbyxor när det inte finns kläder i min storlek i vanliga butiker? Dessutom vill jag inte jobba i det. Det är inte bekvämt och jag använder det inte.
Men sedan träffade jag en anhörig till en av våra boende som jobbar på ett företag som tillverkar arbetskläder för vården. Hon var snäll och sa att ”det ska vi fixa och sy upp till dig”.
Så nu får jag bra måttanpassade kläder! Först fick jag två omgångar, och strax före jul ytterligare arbetsbyxor.
Så mina arbetskamrater är avundsjuka… de har bara fått två uppsättningar.

Jag är glad idag efter att ha fått gå i slitna arbetskläder i många år. Jag tycker att vi alla ska stå på oss för att få bättre arbetskläder. Det är arbetsgivarens ansvar när de krävs att man ska ha arbetskläder.
Sedan är det dåligt att de inte har ordentliga arbetskläder till vikarierna. De får använda personalens gamla arbetskläder som är missfärgade och udda, olika färger på kläderna.

R E