De fria arbetskläderna har varit ett hett ämne i kommunen och uppmärksammats mycket i lokala medier. Nu har Kommunal skänkt 500 t-shirts som ska delas ut till alla anställda kommunalare i socialförvaltningen. Sektionsordföranden Britt Sorpola har börjat dela ut tröjorna och började med en av deras större arbetsplatser, Hemgården i Målilla.

Vad är tanken med tröjan, ska de använda den som arbetsklädsel?
– Vi förstår att de inte vill ha dem som sina arbetskläder. De vill ha kläder som går att tvätta i 60 grader som har fickor till larm och mobiltelefon. Vår tanke är att säga att här får ni en t-shirt av Kommunal för att visa att vi fortsätter kämpa för arbetskläder, som en manifestation.

Britt Sorpola säger att tröjorna togs emot positivt på Hemgården och nu ska de anställda bära dem varje fredag för att visa sin kamp. Arbetskläderna är just nu den viktigaste frågan för Kommunal i Hultsfred.