Vilken typ av kultur fick du recept på?
– Jag målade sju eller åtta kvällar i våras. Man kunde också gå på silversmide eller skapa med lera. Alla i gruppen målade en stor bild som sattes upp i sjukhusets bibliotek. Det kändes fantastiskt att den blev så bra att de ville hänga upp den.

Hur påverkades du?
– Ofta kändes det jobbigt att gå i väg efter jobbet. Men det var stimulerande att vara där. Det var bra att träffa andra i vården och prata om de problem som kan uppstå
i jobbet. Jag arbetar på en akutmottagning, ibland är det stressigt. Man kopplar av när man skapar med händerna.

Ska du fortsätta?
– Jag har köpt målarsaker och jag ska fortsätta med silversmide och gå en kurs för att göra glassmycken. Att arbeta med händerna ger mig ny energi. Jag önskar att arbetsgivaren kunde stå för skapande kurser så att fler kunde ta sig tid och råd.