Det började lovande med deckaren Den röda damcykeln, men varken uppföljaren om mordet på Ragnhildsholmen eller den nu aktuella trean i serien om mord på Västkusten har lyckats hålla ihop sin berättelse och människorna i den. Här är miljön Marstrand med omnejd, där Tony, oskyldigt dömd för mord släpps ut ur fängelset efter 23 år.

Här finns fröet till en riktigt bra kriminalroman, som dock tyvärr slarvas bort i en sanslös händelsespiral i alltför högt tempo. De inblandade kriminalarna får inte tillräckligt utrymme och de relationer som skapar händelsekedjan blir inte heller trovärdiga. Omsorgen om detaljerna saknas och man räknar lätt ut vem den riktige mördaren är.

Det är för mycket aktion och blod på för få sidor och man undrar när författaren ska ta sig själv och sina ambitioner mer på allvar. I det brittiska öriket finns många mästare att lära av.