– Det här är inget som Kommunals a-kassa har något som helst med att göra. A-kassan arbetar över huvud taget inte med den här typen av försäkringar. När det gäller medlemsförsäkringar är det Kommunal som tecknar dessa för sina medlemmar. Företaget talar inte sanning om det påstår att det ringer på uppdrag av oss, säger Kommunals a-kassas föreståndare Helena Wågberg, i ett pressmeddelande från Kommunal.
Försäljare har enligt uppgift begärt att få medlemmarnas kontouppgifter.

För två år sen blev medlemmar i bland annat Handels och Kommunal också uppringda av människor som sade sig företräda EN Försäkring. Då klassades det som ett blufföretag.
Det existerar sen 2008 ett företag med namnet E.N Försäkring. som på sin hemsida, bland annat beskriver en försäkring de kallar för Löneförsäkring, som är en försäkring som motsvarar en facklig inkomstförsäkring. Om det är det företaget som säger sig ringa på uppdrag av Kommunals a-kassa är oklart.

Kommunalarbetaren har sökt marknadschefen på E.N Försäkring Robert Engwall, men enligt kundtjänst går det inte att få tag i honom.