– De har anklagat den här medarbetaren för stöld och för att ha sexuellt trakasserat brukare. Men det finns inga bevis, annars skulle ju personen i fråga vara avskedad. Det har förts ett smutsigt spel bakom kulisserna där man har försökt använda skattemedel för att köpa ut en oskyldig människa, säger Curt Noppa, facklig företrädare för Kommunal i Sollefteå, till Tidningen Ångermanland.

Till stöd för anklagelserna finns ett inspelat telefonsamtal mellan en av politikerna och den anställde, som kommunen vill bli av med.
Politikerna avvisar anklagelserna.
– Det var endast vad de fackliga sa till mig, som jag sedan berättade vidare till personen i fråga. Att jag i och med det skulle ha begått något brottsligt, i det samtalet, känns som en absurd anklagelse, säger en av S-politikerna till Tidningen Ångermanland.

På Örnsköldsviks Allehandas hemsida går det att läsa mer om ärendet samt lyssna på den inspelning av telefonsamtalet, som ligger till grund för anklagelserna.