SVAR: Booskoop Glory är en blåfruktig kallhusdruva som rekommenderas för odling i zon 1-2 (3). Att Uppsala ligger i zon 4 behöver inte vara ett problem om läget på din balkong är soligt och varmt, men tänk på att alla vindruvor kräver mycket plats för rötterna. Du kommer säkert behöva en kruka eller odlingslåda på minst 50 centimeter för bästa resultat. Isolera lådan/krukan med tjockare frigolit.
Det kan bli problem under vårvintern om jorden i krukan fryser samtidigt som druvans ovandelar vaknar till liv. Då kan plantan torka ut och dö. Skugga därför ner och skydda delarna ovan jord med en juteväv eller bubbelplasten, om du ser till att det finns luftcirkulation.
Vinterbeskärningen gör man under senhösten för att undvika att plantorna ”blöder”. Skapa en stam på 50 centimeters höjd, ­var­ifrån sedan nya årsskott växer ut. Under sommaren låter du ett antal druvklasar utvecklas på sidorankorna, som du toppar på två-tre blad efter druvklasen. Behåll en handfull rankor och druvklasar och toppa rankorna efter behov, så att så mycket kraft som möjligt går tillbaka till druvklasarna.