Det känns  både ångt borta och nära, det 1970-tal som här visas upp  i en kavalkad av årtal och bilder. Vi påminns om att det var decenniet vi fick sommartid och kärnkraftverk, att kungen gifte sig med Silvia, att homosexualitet avskaffades som sjukdom och att almarna i Kungsträdgården hamnade i en stormig strid.
En del har kommit tillbaks, som Patti Smith, näbbstövlar, platåskor, skägg och drogromantik. Somligt finns alltid  kvar, som författaren Jan Guillou, sångaren Mikael Wiehe, kulten runt Dawid Bowies Ziggy Stardust. Annat har begravts, som kassettbandspelaren och Kinas ordförande Mao. 

I historiens ljus blir ju också nutiden så mycket begripligare. Här finns påminnelser om de gisslantaganden och blodiga terroristattacker som också  präglade det här kontrastrika decenniet och sådde fröet till dagens strider.
Korta och långa texter samsas med nostalgiska bilder i en både underhållande och tänkvärd mix.