SVAR: Efter en tung period i livet kan man hamna i lite obalans, precis som du skriver. När du sedan börjar  träna och äta regelbundet är det en nyhet för kroppen. Eftersom den förmodligen inte fått tillräckligt med näring tidigare kan den reagera genom att ”lagra”, det vill säga behålla så mycket näring som möjligt, om det skulle komma tuffa tider. När du börjar träna binder kroppen också lite extra vatten. Upp till tre kilo kan bero på det. Fortsätt med regelbundenheten, fortsätt röra på dig och gör saker du blir glad av, så kommer kroppen att få tillbaka sin naturliga rytm och balans. Lägg gärna till några långsamma rörelser som passar dig, så du slappnar av och kommer i balans en liten stund varje dag. Du kan också minska ditt intag av kolhydratrika livsmedel på kvällen eftersom du inte behöver ”bränsle” inför natten.