Har skrivit detta på min vanliga blogg men tänkte även skriva det här för er som läser. Jag har fått massor med tips om vad som kan vara bra då man har IBS.
– LCHF – lågkolhydratkost
– Dr. Honung – H13 – ett kosttillskott
– Sunwic – kostfibrer för magen, finns på apoteket
– Probiotika – Probimax, Probi:mage, finns på hälsokostaffärer
– Dricka kaffe
– Minska/ta bort socker från kosten
– Uteslut mjölkprodukter
– Uteslut mjölprodukter
– För tjejer; bli gravid :), fick flera tips om att besvären i princip försvann under graviditeten för många, men har nu även fått höra att för en del blev det bara värre, så när man väl är gravid blir det som att spela på lotto, man har 50/50 chans med andra ord på att bli besvärsfri 🙂

Det jag redan provat och som fungerar relativt bra är att äta regelbundet, ta små portioner, röra på sig mycket – i mitt fall innebär det styrketräning 3 gånger i veckan och lite kondition däremellan.
Det jag sedan kommer att prova på är LCHF, kommer dock inte att köra denna diet så strikt som man egentligen ska om man ska gå ner i vikt på den, men jag ska dra ner på kolhydrater, typ pasta, ris och potatis.

Har även funderat på att prova på Probiotika igen, har testat förut utan någon märkbar skillnad men nu har det kommit nya sorter som t ex Probi:mage som fått bra omdömen.
Ska även ta bort det mesta sockret, kan få i mig lite för mycket av den varan ibland. Men några förändringar kommer inte ske förrän efter jul, att plocka bort t ex kolhydrater och socker nu innan känns ganska meningslöst. Så fram till jul gör jag som jag alltid gjort, äter det jag vill och hoppas på det bästa, att inte behöva ligga dubbelvikt i soffan med smärtor.

Annars då, ja dagen har flytit på bara bra. Har hälsoundersökningar den här veckan på jobbet vilket innebär att jag tar en del blodprover samt sockerbelastar mina patienter.
Efter jobbet blev det hem och vila, somnade några timmar i soffan innan det jag och sambon begav oss emot gymmet för att köra igenom rygg, triceps och axlar.

Nu ska jag sätta mig och kolla igenom en studie jag blivit erbjuden att medverka i, det är LifeGene som skickat hem en förfrågan där de ska forska om lite alla möjliga sjukdomar samt följa ens hälsotillstånd under en längre tid, det kan passa mig perfekt som inte är riktigt frisk, har fler besvär än bara IBS tyvärr.

På återseende imorgon.