Blåbärsmaräng:
6 personer:

Det här behöver du:
3 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 dl kokosflagor eller 1/2 dl kokosflingor
Fyllning:
2 dl vispgrädde
Garnering:
1 dl blåbär
1 citron, finstrimlat skal
1 msk florsocker

Så gör du:
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget,
under fortsatt vispning.
Fördela marängsmeten i sex klickar på plåt med bakplåtspapper. Bred ut marängsmeten från mitten så att det formas ”korgar” med högre kant runt om.
Strö över kokosflagor eller kokos-flingor.
Grädda marängerna i nedre delen av ugnen tills de släpper papperet,
ca 40 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen kallnat.
Lossa marängerna från papperet och låt dem kallna på galler.
 Vispa grädden. Fyll marängerna med vispad grädde och toppa med blåbär och citronskal. Pudra över florsocker och servera.

Receptet är hämtat ur Allt om Mat – stora kokboken, Norstedts.