Det börjar med ”89 dagar innan…” och vad som sedan följer är en nedräkning till något, en katalog över höstens alla dagar. Författaren är student från Vasa och finska förlaget Schildts ger ut denna hennes debutbok. Rösten i boken tillhör också en ung tjej i studentstad.

Det händer inte så mycket utan det är som livet är mest – hon handlar kläder, springer, går på fest där hon inte känner någon, väntar på att någon ska skriva något på Msn. Hon tänker på det som varit, på gamla pojkvänner, och flanerar liksom planlöst i väntan på livet. Ungefär.
Drivet i berättelsen är inte händelser utan snarare greppet med nedräkningen av dagar. Stilen är vardaglig, samtidigt poetisk och Björklund lyckas förmedla en finstämd men inte tröstlös känsla.

Vad jag gjorde en höst är välskriven och lätt att ta till sig. Den är en historia som skrivs i mer eller mindre olika varianter om och om igen. De här berättelserna fyller tveklöst en funktion och många lär känna igen sig även den här gången. Men den här hade behövt en motpol.