Det sista jag skrev igår var att Ola Toivonen måste ha flyt. Idag vet vi att det hade han inte . Två missade målchanser kan göra skillnad mellan vinst och förlust. Dessutom mål i baken efter fyra minuter.
Vad finns att säga?
Grattis Holland! Ni var det bättre laget och vann på egen kraft. Det är bara att lägga det bakom sig, ta med de positiva sakerna och gå vidare. Nya matcher väntar.

Morgonstund har guld i mun, brukar man säga och i morse kunde vi på SVT:s morgonprogram följa hur den första gruvarbetaren kom upp till jord efter 69 dygn instängda med sin arbetskamrater i Chile.
Det är helt fantastiskt att se glädjen och för att vara helt ärlig så kom det en tår även i mina örgon.
Trots allt elände finns det mycket att glädjas åt och jag tror att det ibland är bra att påminna sig om det samtidigt som man till och från ska ställa sig frågan – kan jag göra något? Att bry sig om varandra är aldrig fel.
Jag tycker att vi till och från har en tendes att gnälla lite väl mycket. Vi börjar alltid med allt dåligt, istället för det som är bra. Det slukar energi för oss som kan användas till annat.

Jag försöker inte med det resonemanget negligera att det finns människor som har det tufft och mår dåligt. Jag är väl medveten om det.
Min drivkraft är att stå upp för och en vilja att förändra och förbättra för alla de som har det tuffast. Det ska göras med respekt.
Därför blir jag glad när inslaget till förmån för Världens Barn visades. Reportern Stephan Wilson Yuceyatak hade varit och besökt barn på en ort utanför Durban i Sydafrika där cirka var tredje barn är drabbat på grund av att den ena eller båda föräldrarna dött i AIDS.
Det är en stor tragedi för många av världens barn.
HIV/AIDS är i en del länder en folksjukdom som skördar många liv.
Barn förlorar sin trygghet och många barn kommer inte bli vuxna eftersom de kan vara smittade. Det innebär att hela samhällen kan slås ut i framtiden och försvinna.

När ISKA hade sin kongress i Kanada 2002 varnade FN och ILO för konsekvenserna om ledarna i de värst drabbade länderna inte erkänner att AIDS finns, att den går att bekämpa och minska smittspridningen med bl a säker sex. Använd kondom!
Just den kunskapen gör att i alla utvecklingsprojekt som ISKA är involverad i finns kravet att utbilda om HIV/AIDS.
Det fanns en rädsla för att mottarorganisationerna skulle avstå att delta i projekten, men det har inte inträffat.
Jag kan återigen konstatera att fackliga organisationer världen över är väl förankrade i det som sker i samhället, är klarsynta och beredda att medverka till en förändring.

Åter till reportaget. Stephan träffade 12 åriga Fezeka som förlorat sin pappa i AIDS för två år sedan. Hon har tack vare ett samarbetsprojekt med Sven Tumbas Sport for Education möjlighet att gå i skola som hon älskar. Hennes dröm är att bli lärare, för att kunna utbilda andra till lärare eller läkare. En klok tjej som är väl medveten om situationen och vill göra något åt den. Hon älskar att spela fotboll och att sjunga, vilket hon gjorde riktigt bra.

Det är där som här. Är man inte så bra på att lära sig engelska, kan man vara bra på fotboll och få kamraternas hejarop på matcherna. Barnen är synliga och får en chans att nå sina drömmars mål .
På fredag är det stor insamlingsgala för Världens barn. Gå in på svtplay.se. Där kan du se alla reportage som gjorts för och med världens barn, där får du information om hur du kan bidra.