– Det är vanligt att kvinnor missgynnas i arbetslivet på grund av graviditet, säger Anders Wilhelmsson, jurist på DO (Diskrimineringsombudsmannen) som drivit Emma Nilssons ärende i Arbetsdomstolen.
Det som däremot är ovanligt i det här fallet är Arbetsförmedlingens agerande. Emma Nilssons stödperson sa själv i domstolsförhandlingen att han avrått bonden från att anställa Emma eftersom hon tänkte bli gravid.
– Det är oerhört anmärkningsvärt, hans jobb är att se till att hon får jobb, säger Anders Wilhelmsson.

Emma Nilsson fick en praktikplats på en gård i Skåne våren 2009. Om det fungerade skulle hon få fast jobb eftersom en personal skulle sluta.
– Jag var eld och lågor eftersom jag hade hittat vad jag vill jobba med, säger Emma Nilsson.
På slutet av praktiktiden fick hon missfall och var hemma några dagar. Hon berättade det för sin arbetsgivare, som hon kände förtroende för. Han visade förståelse men när hon kom tillbaka till jobbet ska han ha frågat om hon planerade att skaffa barn.
– Jag sa att jag vill fokusera på jobbet, men jag är 30 och sambo så om några år vill jag ha barn. Då sa han att om jag planerar att skaffa barn så vågar han inte anställa mig.

När Emma kom tillbaka till gården för att hämta sina saker spelade hon in ett samtal med sin arbetsgivare Tomas Gavelin.
– Jag sa att lämpligheten att ha det här jobbet och vara gravid är inte bra. Men det var min privata uppfattning, säger Tomas. Graviditeten har inget att göra med att hon inte fick jobbet.
Enligt honom saknade Emma Nilsson arbetsvilja och fysisk kapacitet.
– Det märktes väldigt snabbt att jobbet inte passade henne.
Emma fick hela tiden intrycket att han var nöjd.
– Han skrev ett arbetsintyg till mig, att jag var noggrann och hade bra hand med djuren. Jag frågade om jag fick vara kvar efter praktiken och han sa ja.

Emmas stödperson på Arbetsförmedlingen sa inför domstolen att det var han som avrått bonden från att anställa Emma på grund av planerad graviditet. Enligt Emma sa dessutom hennes handläggare att hon fick skylla sig själv att hon inte fick jobbet. Då gick hon till Arbetsförmedlingens chef som menade att handläggaren vet vad hon gör.
Krister Carlsson som är chef för Arbetsförmedlingen i Sjöbo, har inget minne av att han pratat med Emma men säger att det är ”fullt möjligt”.

Vad tycker du om att er personal avråder arbetsgivare från att anställa gravida?
– Det får den person som har sagt det stå för om det har gått till så, jag stödjer inte ett sådant uttalande.

Har Arbetsförmedlingen inget ansvar för personalens agerande?
– Jag tänker inte svara på den frågan. Det får utredningen visa.

DO kräver att bonden betalar sammanlagt 160 000 kronor i skadestånd till Emma Nilsson. Anders Wilhelmsson berättar att DO har höjt ersättningarna för den här typen av brott, eftersom problemet är så utbrett.
– Vi ska upp till rejält avskräckande nivåer. Det här är inget de ska kunna ägna sig åt framöver.
Arbetsdomstolens dom mot bonden kommer i november. DO ska nu även börja utreda Arbetsförmedlingens agerande eftersom även det kan handla om diskriminering.