Centerns dag i Almedalen inleddes med ett seminarium om ungdomsarbetslösheten.
Bland förslagen finns att ungdomar ska anställas utan anställningstrygghet och till en lön under den lägsta lön som kollektivavtalen medger.
Partiet vill även avskaffa turordningsreglerna i LAS för alla, satsa på kompetensutveckling och en ”jobbpeng” som den arbetslöse själv kan välja hur den ska användas för att underlätta sökandet efter ett nytt jobb.

Vid en presskonferens vid lunchtid presenterade Maud Olofsson ett gammalt förslag från årsskiftet där Centerpartiet vill halvera tjänstemomsen för frisörer och restaurangägare.
Maud Olofsson sa att denna skattesänkning minskar statens intäkter med sju miljarder. Hon var öppen för att momssänkningen ska genomföras under nästa mandatperiod, kanske redan 2011. Hon utesluter därmed inte skattesänkningar nästa år.

Tidigare har statminister Fredrik Reinfeldt sagt att inga nya skattesänkningar kommer under 2011. Maud Olofsson står inte bakom detta löfte.
– Jag utesluter inte att vi sänker skatten 2011. Det beror på hur stort reformutrymme vi har. Regeringen prioriterar jobben och därför kan det vara bra att exempelvis sänka tjänstemomsen om det ger fler arbetstillfällen, säger Maud Olofsson.
Hon håller inte med om att pengarna kan göra större nytta inom skola, vård och omsorg.
– Vi måste i första hand stimulera tillväxten i det privata näringslivet, säger hon.