Webbtv – Reporter: Stephen Lindholm / Foto & redigering: Tobias Holmqvist

I dag, måndag, är det Vänsterpartiets dag i Almedalen. Vid en presskonferens berättade Lars Ohly att han i kvällens tal kommer att beskriva sin vision om hur välfärden ska byggas ut.
Han menar att det inte bara räcker med att värna välfärdens kärna, skola, vård och omsorg.
– Välfärd handlar också om en bra bostad, en trygg anställning, att vi inte som i dag har 250 000 barn och var fjärde ensamstående mamma som lever i fattigdom, sa Lars Ohly vid presskonferensen.

Han kritiserade regeringen för att 25 000 färre arbetar i välfärdssektorn jämfört med när Alliansen vann valet 2006. Lars Ohly sa att de skattehöjningar de Rödgröna enats om motsvarar omkring 25 000–30 000 nya jobb.

Vänsterpartiet kommer att försöka få de Rödgröna att enas om att kraftigt begränsa rätten för privata företag att ta ut vinster på verksamhet inom välfärdssektorn. Fast han tror inte att det blir möjligt att enas om detta under kommande valperiod,
– Vårt mål är att inte en enda krona i vinst inom skola, vård och omsorg ska stoppas i några privata fickor, Allt överskott ska gå till att fortsätta verksamheten, sa Lars Ohly.