Den nionde och tolfte juli kommer strejk bryta ut inom travsport och trädgårdsodling om inte uppgörelse om ett nytt avtal görs upp innan dess.
Medlare träffar i dagarna parterna Kommunal och arbetsgivarna SLA och Almega.
– Vi och arbetsgivarna står mycket långt från varandra, om bland annat lönenivåer och avtalstidens längd, säger Lenita Granlund, Kommunals andre vice ordförande.

Hela 19 företag berörs inom trädgårdsodlingen där strejk kan bryta ut den 12 juli. Ett av dem är Svegro, som har cirka 120 anställda, i huvudsak i Thorslunda på Mälaröarna, samt Gotland och den del potatisodlingar i södra Sverige.
– En strejk skulle slå mycket hårt mot oss, säger Patric Norman, områdeschef för örter och sallat på Svegro.
– Vi skördar idag vad vi frösatte för flera veckor sedan och senare ska vi skörda det vi frösätter idag. Var och en kan förstå att det är stora värden på spel för långt tid framåt.

– Jag är inte så insatt i hur en strejk skulle slå, säger skydds- och arbetsplatsombudet Kari Sirén, som jobbat på Svegro i sju år.
– Helt klart är att det är mycket pengar det handlar om, fortsätter han, därför tror jag inte det blir någon strejk, men självklart ställer jag upp på den. Vi har inte så värst höga löner inom odlingen och vi borde kunna få de runt tre procent som andra grupper fått.