Carin KarlssonMarita Wesström
Carin Karlsson & Marita Wesström

”Vi fortsätter på den rätta vägen”

Carin:
Bea! Tack för en trevlig dag i Stockholm! Jag är positivt lagd och vill tänka positivt även om det blir situationer i vardagen som är svåra att hantera. Men jag försöker se lösningar på allt .
Intrycket av de här 12 veckorna är att det varit jätteroligt och framför allt, att inse att det går att få till det med träning och att få tid till sig själv. Nu har jag mer respekt för mig själv, är mentalt starkare och inte lika stressad som förr. Konditionen är mycket bättre! Trapporna till tredje våningen i vårt hyreshus är inte alls jobbiga.
Det var svårt att acceptera att jag bara hade gått ner ett kilo under de här veckorna fast jag minskat sju centimeter runt midjan…Då var det tufft, jag kände mig så misslyckad och tyckte det var jobbigt att det skulle  komma i tidningen. ”Vad ska alla  tycka som läser det här!? ” Men nu, efter att ha tänkt igenom allt, är jag nöjd med resultatet och tar nya tag. Jag tänker inte tappa  motivationen med träningen, jag kan äta allt och inget är förbjudet. Jag är på rätt väg.
Tack Bea, för ditt otroliga engagemang med att peppa oss allihop. Jag kommer att sakna dina mail  varje vecka.
Ha det bra, hoppas vi ses igen!

Marita:
Tjohoo!  Äntligen!  Nu har lugnet lagt sig, studenten är över!  Min yngsta dotter är färdig för det stora livet och ooh, vad duktig hon har varit. Jag är jättestolt.
Det har varit så mycket att jag glömde bort Kom I Form för ett tag.
Jag vill börja med att tacka för en oförglömlig dag med återträff i Stockholm!  Det var jätteroligt att träffa alla igen och TACK Carin och Bea,  utan er hade jag aldrig kommit så långt.
Som jag tjatat om tidigare har jag haft svårt att få ihop vardagen med motionen och maten när det varit mycket runt omkring mig. Men ändå tänker jag mig för mer idag.
Träningen kom jag igång med i söndags igen. Skönt. Det blev promenad plus boll och i måndags blev det joggning och boll.  Det kändes i magen efter uppehållet…
När jag ser tillbaka är väl jag den som väljer den knöliga vägen och jag jobbar på att hitta balansen mellan fysisk aktivitet, långsamma rörelser och återhämtning.
Jag har lärt mig att det går i alla fall, även om det tar lite längre tid .
Mitt mål är att fortsätta på den här vägen, kanske till och med lite rakare, och att definitivt hålla i motionsbiten.
Återigen tusen tack, Bea! Det var det här jag behövde för att få fart på ”fläsket.”

Tack och hej från oss. Vi önskar alla en trevlig sommar!

Carin och Marita

Ann-Cathrin KnezevicSari Numminen

Ann-Cathrin Knezevic och Sari Numminen

”Vi var pessimister, nu är vi optimister!”

Anki:
Hej och go´kväll!! Nu är ryggsäcken packad och klar och allt är checkat med Sari så jag kan försöka sova i natt!?

Denna vecka har flutit på bra. Jag har gått tre gånger av fyra och lyckades med intervallpasset med backenl Dock blev det en backe på 20-25 sekunder.  Jag gick faktiskt runt dagen innan och letade efter potentiella backar som låg på 10 minuters joggingavstånd och det blev en sådan till slut, hi-hi. Folk som promenerade i området tyckte nog att det var lite konstigt att jag hela tiden gick tillbaka och så om igen…

Jag märkte att jag inte hade samma lätthet med andningen som de veckor jag joggade regelbundet. Bollen har jag bara gjort nu i onsdags, fy på mig! Avslappningen funkar bra. Jag gör den i sängen vid läggdags och det tar ungefär 30-40 minuter.

 Jag är nog en ganska vanlig pessimist. Jag hoppas på det bästa, men förväntar mig det värsta. Sorry. Om min inställning har ändrats något? Jag vet inte om jag riktigt letar efter ärligt svar. Det vore enkelt att säga något annat, men jag vet inte.

Men jag är fortfarande så impad av mig själv att jag joggade längre stunder än vad jag någonsin kunde tro var möjligt! Jag såg saker som svårigheter, men så lyckades jag göra dem ändå och till slut längtade jag efter vissa träningsformer. Jag är tvungen att ge mig ut och röra på mig. Konstiga saker har hänt med hjärnan Jag är lycklig över att jag klarat av allt som jag behövde göra och lycklig över träningsläran. Jag är också lycklig över att ha delat denna resa med Sari och lycklig över att att ha fått träffa er alla,  men framför allt dig Bea, och sättet du pratat med oss och din fina uppmuntran.

Om fem år har jag ett årskort på ett gym, som jag glatt går till två-tre gånger i veckan. Eventuellt  simmar jag som träningsform. Sari och jag går forfarande vissa rundor då och då. Jag har gått ner lite till i vikt och hoppas på att jag kan stå kvar där viktmässigt. Maten lagas enligt Beas recept, de har slagit sig till ro i våran familj. Jag har kommit till den punkt i livet då jag helt komplett är nöjd med mig själv och bokstavligen struntar i vad folk tycket och har för åsikter.

Det var allt, det ska bli sååååå kul att få träffa dig på måndag!

Sari:

Hej Bea! Det ska bli riktigt kul att träffas igen! Fast det är inte lika kul att lämna sista veckorapporten, för dessa 12 veckor har varit så himla skoj och jag har fått ut så mycket av det.

Det känns som om jag är mer positiv än jag insett och intalat mig tidigare. Som yngre fick jag nämligen ofta höra tvärt om. Men jag tycker om att tänka positivt, för jag anser att då löser sig saker och ting lättare. I alla fall känns det så. Negativa tankar gör bara att man dras ner i ett tråkigt tillstånd och sätt att vara på.

Mitt största intryck av dessa tolv veckor är att det går att förändra och komma ur dåliga vanor med enkla medel som vardagsmotion och att äta tillräckligt mycket! På det sättet når man bättre resultat än vid en massa andra varianter som finns. Jag är nu ett levande bevis på att det fungerar och att det inte är värt att utsätta sig för andra dieter med mera. Men jag måste låta det ta sin tid och inte stressa på, för då håller det inte. Skönt att veta

Jag har lärt mig mycket om mig själv och har fått mersmak för sunda vanor. Jag kan lättare se bättre val.

Om fem år vill jag och hoppas att jag nått mitt mål om en större viktnedgång och att mina nya vanor håller i sig, så jag får ett långt, friskt och glatt liv. Jag vill inte igen utsätta mig själv för det tillstånd jag hade innan detta började.

Jag vill fortsätta att utvecklas och hoppas att mina nya vanor har smittat av sig på min familj.

Vissa veckor har ju handlat om en själv som person och jag har tänkt en hel del på vad jag vill och vad som får mig att må bra.

Jag vill fortsätta ta tag i saker,  fullfölja dem och uppfylla mina drömmar.

Kramar från Anki och Sari

Linn HellströmIngela Björkman
Linn Hennström och Ingela Björkman

Ingela:
Tänk, att sista veckan har gått och att vi snart ska träffas! Den här gången gav du oss lite tuffare träningspass men jag genomförde dem.  Jobbigast var att springa uppför en backe sju gånger… Vilken mjölksyra jag fick, men jag klarade det! Annars rullar det på som vanligt och min motionskompis var min hund Hugo. Jag upplever att min hud ser fräschare ut, att naglarna börjar bli starkare och att jag lika pigg och glad som förut. Jag tyckte att en skjorta jag köpte för några veckor sen sitter lite lösare och jag har blivit tvungen att köpa en storlek mindre i bh.  Det ska bli kul att ses snart!
Kram Ingela

Bea Ahlperby

Beas kommentar:

”Jag tror på er alla!”

Svar till er alla!

Hej alla goa, glada Kom i formare!

Det är alltid med en liten tomhet jag säger hej då till er och inser att de 12 veckorna redan har passerat. Som alltid fungerar varje målgång eller mål också som en ny start. Även för mig. Det är nu dags att höja blicken lite framåt och sätta upp nya möjligheter och nya gränser att fram till.

Att få säga hej då till ett så glatt gäng fullt med livsglädje och energi är mer belöning än arbete. Jag har heller inga tvivel om att det kommer gå bra för er i fortsättningen också.

Det är med stolthet och glädje jag ”skickar ut er i vilda livet”. Jag är övertygad om att ni kommer välja det som är rätt för var och en av er.

Några ord på vägen:

Carin: Ta vara på din inre kraft och glädje. Den smittar av sig på andra hela tiden. Tänk på att stanna upp och lyssna på dig själv ibland. Du har alltid de rätta svaren för dig.

Marita: Ta vara på din livsglädje och njutning. När du skrattar, skrattar andra. Fortsätt att hitta dina egna vägar och upptäck nya möjligheter.

Anki: Ta vara på din drivkraft och energi. Låt andra ryckas med av dig och den ambassadör som du är. Våga lita på dig själv och din kompetens, för ingen annan har hört dina ord.

Sari: Ta vara på dig. Du är den som vet bäst för dig och vad du behöver. Du är också värd att älskas för den du ärl. När du pratar lyssnar andra. Låt dem få ta del av din klokhet.

Linn: Ta vara på ditt lugn och din livsglädje. Fortsätt våga upptäcka nya saker i din omgivning och hos dig själv. Låt inte andra sitta på dig utan bjud in och låt andra sitta bredvid dig och få ta del av din styrka.

Ingela: Ta vara på din energi och glädje som du sprider runt omkring dig. Fortsätt utmana dig själv och det du klarar av, samtidigt som du upptäcker din hela inre styrka.

” Den inre kraften ger kraft utåt”

Många långa kramar och en önskan om en fantastisk sommar!

Njuuuuuut!

Kram

Bea