SVAR: Grattis till dina regelbundna motionsvanor och att du nu mår fysiskt bra! Det krävs dock en ordentlig återhämtning när man man gör fler än tre-fyra pass i veckan, det vill säga ”hård” träning utöver arbete, familj och så vidare.
Mitt förslag är att du drar ner på de tunga träningspassen till tre gånger per vecka och lägger in en halvtimme med långsamma rörelser varje dag, som avslappning, yoga, thai chi eller liknande. Ta gärna hjälp av någon för att få ett program eller lägg dig ner och rör dig långsamt. Töj, sträck eller bara rotera kroppens olika delar.
När du kommer ner i varv stimuleras ditt nervsystem, så att nya “vägar” byggs upp, repareras eller programmeras. Det blir då lättare att skapa balans i kroppen.
Prova under några veckor och uteslut också problem med sköldkörteln genom en koll hos läkare.