– Jag vann min åldersklass (35 år och uppåt) och blev tia totalt bland de 140 startande. Efter omständigheterna får jag vara nöjd.

Vad är brandmanna-EM, hur tävlar man?
– Tävlingarna kallas TFA, ”toughest fire fighter alive” och består av fyra starter med tio minuters mellanrum och så lägger man ihop tävlingstiden. Det första momentet är att springa ut med slang och rulla ihop slang. Den andra starten ska man slå 50 gånger med slägga, ta med en 30 kilos vikt genom en 10 meter lång tunnel, tillbaka genom tunneln, sen tar man en 90-kilosdocka som man ska bära 100 meter, sen tar man sig med rep över en 4-metersvägg. Tredje momentet är också en hinderbana: Då ställer man upp två stegar mot en vägg, sen tar man två 30-kilsdunkar upp, däruppe ska man fira upp ett rep. Sista momentet är 75-meters hög spiraltrappa. Då var man lagom trött…

 Hur mycket måste man träna för att klara det här?
– Gärna lite till. Och gärna vara skadefri. Och sen är det mycket nerver också. Mjölksyran kom väldigt tidigt under den här tävlingen.

Och du hade en skada ganska nyligen?
– Ja, ena rullskidan gick av på mitten, så jag gjorde ”en Anja Pärson”, en ”sälen” i asfalt med linne och shorts. Nånting inuti ena armbågen tog stryk. Det blev värre efter tävlingen, nu ska jag ge det lite tid att läka.

Hur närapå skedde det här?
– Det var en vecka före EM.

Vad gör du när du inte tränar och arbetar?
– Jag är mycket föräldraledig med mina fyra barn.

Vilka tidigare meriter har du?
– Jag är regerande världsmästare och det här var mitt tredje EM.

Hur lägger du upp träningen inför VM i Sydkorea i augusti?
– Cykling, trapplöpning och försöka komma igång med lite kajakpaddling när vädret blir bättre.

Stämmer det att du inte tränar på gym alls?
– Jag kör mest med kroppens vikt, det enda jag kör med hantlar är när man ska luta sig upp över ett räcke och dra upp ett rep, det gör jag med hantlar. Men jag ligger liksom inte och kör bänkpress och försöker maxa och greja.

Vad är din drivkraft?
– Det är äran, och det är roligt när man lyckas. Sen är det väldigt härliga människor man träffar när man tävlar. Och så får man öva sin tyska!