Förebilden för den här prisbelönta debutanten är Damernas detektivbyrå – och det märks. Men här utspelas handlingen inte i Afrikas Botswana, utan i den indiska staden Vizang, med fokus på invånarnas bröllopsbesvär. Den pensionerade Mr Ali har fullt upp med att försöka matcha partners i de arrangerade äktenskapens värld.

Samtidigt har han en konflikt med sonen Rehman, som demonstrerar mot ett exploateringsprojekt och för bybornas rättigheter i en konflikt om hur marken ska användas. Äldre mot yngre, fattiga mot rika, fredlig samexistens mellan religioner, kasternas historia, brudars svårigheter, allt kommer här upp under Mr Alis arbete med sin växande kundkrets. Hans assistent Arunas egna kärleksbekymmer blir också en sociologisk inblick i de tusen saker som kan sätta käppar i hjulet för kärleken.

På ett lättsamt sätt tar författaren tag i en rad kulturella problem, som gör livet hårt och svårt för framförallt unga kvinnor, inte minst kravet på hemgift och ett påkostat bröllop. Romantiken förenas med realism till en ovanligt charmig berättelse.