Israeliska kommandosoldater har stormat Ship to Gazas undsättningskonvoj och dödat minst 19 människor och skadat ett hundratal andra. Denna massaker är ett piratdåd som måste fördömas av en hel värld, skriver sektion 30 i Kommunal Stockholm i ett uttalande.

Vår sektion och avdelning har tidigare gett humanitärt stöd till Gazas barn efter Israels krigsattacker. Att försöka bryta Israels fortsatta blockad mot Gazas befolkning och undsätta dem med byggnadsmaterial, avsaltningsanläggningar, mediciner och andra livsförnödenheter, som Ship to Gaza försökt göra, anser vi vara en nödvändig humanitär biståndsinsats.

När nu Israel inte drar sig för att ta till övervåld och skjuta ihjäl människor som försöker bidra till att lindra nöden i Gaza, vill vi uttrycka vår avsky för den israeliska regeringens brottsliga handlingar. Vi uppmanar hela den svenska fackföreningsrörelsen att instämma i detta fördömande och att agera för ett hävande av blockaden mot Gaza.

Sektion 30 Kommunal Stockholms Län
Medlemsmöte 31/5 2010