Carin KarlssonMarita Wesström
Carin Karlsson & Marita Wesström

”Känns skönt att vara på banan igen”

Carin:
Hej Bea! Den här veckan har jag kämpat på med cykling och bollpass. Jag blir så glad när jag märker att jag orkar mer med kroppen. Det märkte jag också när jag var i Jämland och höll på med ved. Konditionen är så mycket bättre!
De gånger jag bestämt mig för något, då har jag också lyckats  klara av det även om det har tagit energi. Men det har gått vägen. Det i sin tur har stärkt mig i min föresats att det går. Man får bara inte ge upp. Nästa utmaning är att inte ge upp fast jag har ont i knäet…

Marita:
Hej Bea! Tack för friskbacillerna! De gjorde visst susen, så småningom.  Min målsättning är densamma även om den fått sig en liten törn…Efter min sjukperiod började veckan segt, men det tog sig i slutet,  tack och lov, även om jag inte orkar med fyra minuters löppass hela tiden. Jag tycker att bollen är jättekul, medan jag måste erkänna att det är mindre kul med krypträningen och de där andra ”konstiga” övningarna…
Äntligen lite värme, det är härligt!!

Kram på dig, Bea, från Carin och Marita

Bea Ahlperby

Beas kommentar:

”Ni är verkligen otroliga kämpar”

Underbart, tjejer! Ni är otroliga kämpar, ni två. Trots sjukdomar och knäsmärtor verkar ni ju vara igång igen. Härligt. Det kan ta några träningspass, Marita, innan du kommer tillbaka efter en lång förkylning, men du är snart där. Tänk på att jogga långsamt nu, så kommer du att klara åtta minuter galant. Även om de inte känns så ”roliga” är de långsamma rörelserna nyttiga. Gör de rörelser du tycker bäst om och som ger dig bäst avslappning och avsluta med att bara ligga och andas.
Carin, hoppas att du mår något bättre i knät nu när du bara kör cykel.  Jag blir väldigt glad av att se att du är starkare i kroppen och att du märker det i vardagslivet. Eftersom du nu ska köra hela åtta pass och du får hålla dig till cykeln, väljer du två dagar som du kör två pass på. Hitta en hel vilodag. Sedan exempelvis cykel 10 minuter plus bollövningar på morgonen och ett av de tuffare passen på kvällen. Försök att inte promenera så mycket och glöm inte att massera och stretcha dina ben. Bra jobbat!
Nu kommer veckan då ni ska träna som mest! Våga utmana kroppen fysiskt, även om kroppen har lite träningsvärk. Det är bara tre veckor tills vi ses igen och jag är övertygad om att det är två glada, motiverade och lättare tjejer jag kommer att möta. Fortsätt fokusera på er intention även när det är tunga uppförsbackar! Glöm inte att hitta de härliga tillstånd ni vill ha, så ofta som möjligt!

”Alla våra drömmar kan gå i uppfyllelse om vi har modet att hålla fast vid dem” (Walt Disney)

Go, girls!
Kram Bea

Ann-Cathrin KnezevicSari Numminen
Ann-Cathrin Knezevic och Sari Numminen

”Vi har verkligen flyt med träningen”

Anki:
Hejsan hejsan!! Nu måste jag verkligen säga att jag gnolar på resultatet varje dag. Den  är aktuell hela tiden, målsättningen alltså.  Jag tog mig aldrig till läkaren för jag kände att förkkylningen började vända mot det bättre. Men när jag är ute och joggar är pappersnäsdukar fortfarande ett måste.
Denna vecka har jag gått tre gånger av fyra och joggat två gånger av tre, men jag är jätteglad att jag numera kan springa hela sex minuter. Yiipiie! Det har blivit två gånger boll också, ordinerat av doktor Bea. Det har regnat mycket så jag vågade inte ge mig ut i regnet för mycket, men samvetet gnager för att jag inte uppfyllt kraven.
För att svara på vilka gånger i livet jag gjort det jag bestämt mig för krävs lite längre fundering. Mycket läggs ju på hyllan när man är en del av en familj och dessutom mamma. Men  nu gör jag något och tar mig tid för det! Det skänker mig styrka varje dag.
Nästa utmaning är att behålla min nya fina vikt och motivationen att TRÄNA regelbundet för min hälsa och vikt.
Mina mål står kvar och den enklaste utmaningen har helt klart varit maten och allt kring den delen.
Jag, som i början tyckte synd om mig själv då jag var tvungen att lämna den varma goa sängen och morgonsömnen, uppskattar nu morgonpromenaderna allra mest. Jag känner mig sååå nöjd då jag haft möjlighet att gå innan jobbet och jag längtar tills det ges möjlighet till det igen. Jag tror att det kommer att vara min klippa till att fortsätta på den ”goda” vägen i framtiden.
Bea, jag kommer inte kunna utföra några övningar där jag ska stödja på handen under minst två veckor efter min operation. Nu ska jag hoppa i säng. Hälsning till ALLA och bamsekram till dig. Tjillevippen!!!

Sari:
Hej Bea! Har nyss kommit hem från en helg i Danmark hos min sambos systers familj och jag visste att helgen skulle bli en utmaning med färska frallor till frukost, wienerbröd, så klart,
och en massa annat gott. Men som tur var fanns det rågbröd och goda skinkpålägg och en massa god frukt som jag kunde ta i stället. Jag känner mig nöjd eftersom jag trivs så bra hos dem och att jag kunde göra mina nya val där. Det skulle ha blivit trädgårdsarbete även om det inte regnat så.
För övrigt i veckan hann jag med min träning utom extrapasset på gymmet. Det var verkligen skönt att komma igång igen efter förkylningen. Jag får väldigt ont i benen när jag joggar, så jag har fått stoppa efter tre minuter som mest, men har i stället gjort fler repetitioner då. Jag vill gärna prova intervallen på crosstrainer, vilket jag inte hunnit göra ännu.
Mina mål kvarstår, men det betyder mer för mig nu att jag börjat gå ner i vikt. Jag vågade inte hoppas på för mycket innan, men nu när jag märker att min kropp förändras vill jag uppnå mer och vågar hoppas på fler kilon med tiden.
Jag tycker bättre om och har börjat acceptera personen jag möter i spegeln och därför vet jag att jag är på rätt väg.
Det har varit enklast att börja motionera mera i vardagen med enkla medel och knep. Jag har inte tänkt så mycket på vad jag vill uppnå, utan mest tagit en bit i taget vecka efter vecka. Jag har en tendens att vara ganska otålig med resultat, men nu när jag redan fixat två månader ser jag tydligare skillnad på hur min kropp har ändrats och skillnad på hur jag känner mig.
Jag inser därför nu att det gäller att ha tålamod, speciellt vad det gäller vikten. Håller man sig till planen kommer belöningen när man minst anar det.  Och det får ta den tid det tar…
Ha en bra vecka!

Kramar från Anki och Sari

Bea Ahlperby

Beas kommentar:

”Era rapporter är härlig läsning”

Heja heja tjejer!
Vad härligt att läsa era rapporter. Jag blir så glad av att se att du nu kan göra nya val, Sari, och inte uppleva att du ”missar” något. Jag brukar tänka själv att det kommer nya wienerbröd och nya frukostar, så jag behöver inte ha just denna… Och vad bra att du nu joggar tre minuter. Det är helt OK att du lägger till någon intervall i stället, så att passet blir cirka 30 minuter.  Ju mer du går ner i vikt, desto lättare kommer det att bli för dina ben. Tanken är att du får inspiration till att även i framtiden ta på joggingskorna och ge dig ut och veta att du klarar att springa, i olika intervaller eller hela tiden. När du nu ska jogga lite längre, så sänk farten så att du orkar med mjölksyran.  Då kommer det gå galant! Tjohoo!
Anki, det är helt rätt att du vilar helt från operationen fram till måndag. Då får jag rapport om hur du mår, så lägger vi upp promenader och annan träning därefter. Inga problem.  Fram tills torsdag blir det hårdkörning för dig nu. Om du hinner med morgonpromenad på torsdag gör du den också, annars hoppar du över. Du kommer under tre dagar att köra dubbelpass eftersom du vilar helt några dagar sedan.  
Ni ska absolut fortsätta med de långsamma rörelserna  varje dag ända fram i mål. Det står också i programmet. De utgör en viktig funktion i allt detta ni genomför och är ett sätt att varva ner och skapa balans i kroppen. Stort lycka till med operationen,  Anki! Du kommer fixa det så bra, speciellt nu när du är så tränad.
Denna veckan ska ni träna som mest och våga utmana kroppen fysiskt även om ni har lite träningsvärk. Det är bara tre veckor tills vi ses igen och jag är övertygad om att det är två glada, motiverade och lättare tjejer jag kommer möta. Fortsätt fokusera på er intention även när det är tunga uppförsbackar!
”Alla våra drömmar kan gå i uppfyllelse om vi har modet att hålla fast vid dem” (Walt Disney)

Go, girls!
Kram Bea

Linn HellströmIngela Björkman
Linn Hennström och Ingela Björkman

”Vi tränar oss till träningsvärk…”

Linn:
Hej Bea! Veckan började med att jag hade fullt upp på måndagen. Jag hade inbokat tandläkare i stan, sen var jag på jobbet fram till lunch, sen hade jag mattelektion och sen jobbade jag på eftermiddagen. Varken måndag eller tisdag blev det någon promenad och jag har också haft ont i nacke och axlar hela veckan, så jag bad min kille om 15 minuters massage. Det hjälpte inte…
Tisdag var jag ledig, gjorde nästan ingenting då förutom att jag fick 30 minuters massage (friskvård). Jag sa att hon kunde ta i lite extra, men tror hon glömde det rätt fort. Så det hjälpte inte heller. På onsdagen var jag ute och intervalltränade, men orkar inte mer än tre minuter åt gången.  Jag upprepade sex gånger och stretchade sen ordentligt. Jag fick ju träningsvärk sist, men inte nu.  Jag tog en promenad även på torsdagen på fredagen gick jag också min runda med lite spring . Då kändes det lättare än sist.
I lördags körde jag snabbt 22 minuter på crosstrainer, sen hem för lunch, sen promenad i lugnt tempo.  Rundan är ungefär 5.5 kilometer.  Sen krattade jag en del på gården, så idag är jag rätt öm i axlar, nacke, skulderblad.
Avslappningen gör jag och även om jag sist sa att det bara är 5-10 minuter åt gången, slappnar jag av och vilar emellanåt.. Det blir även en powernap ibland, som jag inte räknat med då. Jag sov extremt mycket förra veckan, men har nu känt mig piggare dom senaste dagarna.
Min målsättning är ju fortfarande den samma, nämligen att jag vill ner i vikt.
Jag tycker det har gått bra med maten. Visst har det kanske inte funkat i alla lägen, men för det mesta i alla fall. Och att ta den där rundan på 5.5 kilometer har faktiskt gått riktigt bra.
Jag har fokus på målet,  men tar en dag i taget. Det går ju inte att fuska sig till framgång.

Ingela:
Hej! Jag kan inte mer än säga att den här veckan har gått bra. Inget fusk, fast jag har haft grillgäster. Jag ser på vågen med ett stort leende den här veckan. Jag har inte kört crosstrainer utan ville prova att jogga och det har funkat jättebra med knät. Visst, det är jobbigt, men så länge det går bra  fortsätter jag gärna med det. I stället för att köra fyra minuter joggning och två promenad, körde jag i början två minuter av varje och och upprepade det fyra gånger. Men i slutet av veckan ville jag testa mig själv, körde på lite längre och det gick kanonbra. Den glädjen fick mig att jogga utan intervaller igår, köra på till ett visst mål och öka tempot lite. Jisses, kan jag bara säga, en underbar känsla!  Jag lade även in en rutt där det fanns backe och grus på min väg. Jag har nu träningsvärk i armar, axlar och ben men det känns fantastiskt. Bollen går också jättefint och avslappning går så bra att jag somnade en gång…

Många kramar från Linn och Ingela
 

Bea Ahlperby

Beas kommentar:

”Balansera det snabba med goda avslappningar”

Heja heja, tjejer, vad ni är duktiga! Egentligen gillar jag inte att använda det uttrycket, men i det här fallet passar det så bra. Jag är imponerad av er vilja och fokusering.
Väldigt bra att du är uppmärksam på kroppens signaler, Linn. Får du huvudvärk, ta det lite extra lugnt och gör mer långsamma rörelser. Det är viktigt att kroppen får märka skillnaden mellan när du ska ha så kallade ”stresspåslag” och när du inte ska ha det. Nu verkar du få det under de vanliga dagarna och då gäller det att balansera upp med avslappning. Skönt att du nu känner dig piggare.
Ingela, så härligt att du kan jogga! Nu kommer en vecka med mycket träning, så det viktiga nu är att inte köra mer än det som står i programmet. Håll dig till intervallerna även om det känns lätt. Sista passet för veckan kan du ta i lite mer eftersom du ska vila ordentligt efteråt. Det är också jättebra att du balanserar allt det snabba med goda avslappningar. Det är inget fel om du somnar…
Den här veckan ska ni träna som mest och våga utmana kroppen fysiskt även om ni har lite träningsvärk. Det är bara tre veckor tills vi ses igen och jag är säker på att det är två glada, energifyllda och lättare tjejer jag kommer att möta. Fortsätt fokusera på er intention också när det är tunga uppförsbackar

”Alla våra drömmar kan gå i uppfyllelse om vi har modet att hålla fast vid dem” (Walt Disney)

Go, girls!
Kram Bea