Till Marholmen i Norrtälje kom 90 bussar med familjer, 2 600 stora och små deltog i Kommunal Stockholms familjedag. Solen sken och medlemmar med barn kunde välja mellan många aktiviteter och titta och lyssna på artister eller bara lata sig, kanske låna en båt och fiska.
– Många hade aldrig varit på Marholmen tidigare berättar Margareta Bohman, Kommunal Stockholms nyvalda ordförande. Marholmen är Kommunals konferenscenter en mil från centrala Norrtälje.
Dagen blev fantastisk, säger Margareta.
– Marholmens personal och inhyrda personal gjorde en otroligt fin insats, liksom avdelningsstyrelsen. Logistiken, lunch och transporter, middag till 1600 människor. Det här var det största arrangemang vi någonsin gjort, och vi kommer att samla bilderna och göra en minnesbok över dagen.

38 familjer vann utlottningen och fick sova över i semesterstugorna. Och på söndagsmorgonen när alla partytält skulle rivas blev det hällregn.
– Men det var inga sura miner, tvärtom, det var riktigt muntert.
Den utvärdering som deltagarna gjorde på blanketter visar att dagen var mycket uppskattad. Många önskade att Kommunal skulle göra om det här.

Biljetterna till dagen kostade 100 kr, och avdelningsstyrelsen hade bestämt att alla pengar skulle gå till tre angelägna ändamål: Läkare utan gränser, Jacintas barnhem i Kenya och Amnesty.
– Alla pengar är inte redovisade ännu, men det rör sig om totalt 100 000 kr, berättar Margareta Bohman.
Också Kommunal centralt uppmanade alla som ville gratulera 100-åringen Kommunal med en gåva att skänka pengar till Kooperation Utan Gränsers arbete mot fattigdom. Resultatet blev 123 500 kr.