Annas avskalade framträdande och klockrena röst var upplyftande, men för modernt för övriga Europa. Däremot är journalistiken efteråt en orgie i primitiv mobbning och mer pinsam för Sverige än att vi blev utröstade.

Jag är ingen musikspecialist, har inte röstat fram ett enda bidrag och är inte heller schlagerfantast. Men under åren har jag som andra konsumerat åtskilliga minuter schlagertävling, under ständigt avtagande engagemang. Det finns ju andra tävlingar numera som är roligare, för att uttrycka sig försiktigt.
Detta som visades i går skulle vara det starkaste startfältet, ett sånt skämt!

Anna Bergendahl, en 18-årig tös som kommit fram genom Idol, skötte sig helt enkelt strålande, och stack ut på ett underbart sätt bland alla inoljade dansare och överdramatiska sångare. Sneakers och vit spetsklänning, kan det vara mer 2010 bland alla glittrande och rykande framträdanden. Underhållande förvisso men uselt, enligt min smak – som alltså inte är Europas smak.

Det som sedan händer är att världskrig bryter ut. Och de som ska hängas är en 18-årig flicka som gjort ”fiasko” och en schlagergeneral som är ”ansvarig”.
För vad? För att svenska folket röstat ”fel”?
Europa påstås ”fnysa” åt Sverige, ursäkta jag tror folk i allmänhet har annat för sig ”därute”.

Däremot tycker jag att varje person som i medierna medverkar till att orättvist slå till och bidra till en sorts hatkampanj mot en tjej som gjort sitt allra bästa borde begrunda enskilt hur man använder sina yrkeskunskaper och om det finns något sådant kvar som etiska spelregler för Press Radio och TV.

Stå på dej Anna, du lyser! Tävlingen däremot suger!