SVAR: Under en graviditet ändras hormonproduktionen, som kanske inte blir densamma igen. Men din träningsmängd är relativt stor. Du tränar mer än vad som räknas som motion, vilket också innebär att du behöver mycket mer återhämtning. Med ett litet barn är det inte lika lätt att skaffa sig denna återhämtning och jag blir lite orolig över att du gick upp bara fem kilo under graviditeten. Det är i sig inget konstigt, men sedan gick du ner 11 kilo.  Det innebär att du tappade sex kilo av den vikt du hade före graviditeten och sedan ytterligare två kilo.  I mina ögon ser det helt normalt ut att du nu gått upp sex kilo igen. Den viktnedgång du hade kan ske vid amning, till exempel, så tro inte att du har förstört din ämnesomsättning. Det är kroppen, som nu hittar tillbaka till den normala nivån.